-->
Київська обласна рада професійних спілок » Актуально » Увага! Мирне зібрання «Захист права на роботу»!
Увага! Мирне зібрання «Захист права на роботу»!

Увага! Мирне зібрання «Захист права на роботу»!


20 січня поточного року Міжнародні автомобільні перевізники – учасники АсМАП України мають намір провести мирне зібрання біля Посольства Республіки Польща з метою вкотре привернути увагу до проблеми відсутності необхідної кількості дозволів для перевезення вантажів територією Республіки Польща.


Профспілка працівників автомобільного траспорту та шляхового господарства України та голова Київської обласної організації профспілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства Вікторія Коротченко долучаються до пікетування посольства Польщі.


Перевізники вимагають припинити обмежувати доступ на ринок Польщі, транзит  до країн ЄС та повернути квоту дозволів на міжнародні автомобільні перевезення вантажів з Польщею на рівень, який діяв на момент набрання чинності Угоди  про асоціацію України з Європейським Союзом (200 000 шт.)


Республіка Польща є, без перебільшення, одним із стратегічних економічних партнерів України, «воротами» до Західної Європи, особливо в умовах дії зони вільної торгівлі між Україною та ЄС. Але відсутність необхідної кількості дозволів Республіки Польща стала однією із основних проблем для міжнародних автомобільних перевізників України, а також для інших учасників зовнішньоекономічної діяльності. Як наслідок, значно ускладнилась ситуація з вивезенням товарів, вироблених національними виробниками.


Варто зазначити, що таким чином польська сторона, в першу чергу, обмежує транзит товарів і транспортних засобів своєю територією у понад десять країн. Потреби українських перевізників складають щонайменше 200 тисяч дозволів на рік (100 тисяч універсальних і 100 тисяч транзитних), а для забезпечення потреб в умовах зростання економіки – 230 тисяч.

Наше право – спільно захищати інтереси працюючих в галузі міжнародних автомобільних перевезень, інтереси чесного бізнесу, економічні інтереси України в межах Угоди про асоціацію, і ми будемо його максимально використовувати.

 

Просимо спілчан виявити солідарну підтримку та долучитись до участі у заході.

Початок об 11.00. Збір учасників акції з 10.30 за адресою вул. Ярославів Вал, 12, м. Київ.

 

 

За матеріалами сайту АсМАП України


 (голосов: 1)