-->
Київська обласна рада професійних спілок » Актуально » ПРОФСПІЛКА ДОКЕРІВ ШВЕЦІЇ ПОВІДОМЛЯЄ ПРО ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНУ БЛОКАДУ РОСІЙСЬКИХ КОРАБЛІВ І ВАНТАЖІВ
ПРОФСПІЛКА ДОКЕРІВ ШВЕЦІЇ ПОВІДОМЛЯЄ ПРО ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНУ БЛОКАДУ РОСІЙСЬКИХ КОРАБЛІВ І ВАНТАЖІВ

 

У четвер Шведська профспілка портових працівників Svenska Hamnarbetarförbundet сповістила організацію роботодавців Ports of Sweden про майбутню промислову акцію проти суден, які прямують до та з Росії, а також російських вантажів у всіх шведських портах.

Акція солідарності буде проведена для підтримки докерів та постраждалого робітничого класу в Україні під час триваючого російського вторгнення.

Шведські доки не будуть обробляти будь-які судна, які прямують до та з Росії, судна, що перевозять російські імпортні та експортні вантажі, а також судна, зареєстровані як російські.

– Жорстоке застосування сили режимом Путіна проти українського громадянського суспільства закрило порти. Бомбардування Одеси, окупація Херсона та триваюча смертельна облога Маріуполя завдають невимовних страждань на місцях, каже національний голова СДУ Мартін Берг.

– «Бізнес як завжди» вже неможливий. На даний момент ми чекали ефективних санкцій з боку держави чи ЄС, які блокують шведські порти для російських інтересів, але час сплив. Наші члени хочуть зробити все, що ми можемо, щоб внести свій внесок у припинення російського вторгнення та відновлення українських портів.

– Ми робимо це, щоб підтримати наших колег в українських портах і цивільне населення країни. Це те, що ми можемо зробити, виходячи з наших умов, зазначив Erik Helgeson, віце-голова Шведської профспілки портових працівників у інтерв'ю SVT Nyheter.

За матеріалами сайту SVT Nyheter

 


 (голосов: 0)