-->
Київська обласна рада професійних спілок » Новини » Зв'язок поколінь – поєднання досвіду і молодості
Зв'язок поколінь – поєднання досвіду і молодості

Г.Осовий зазначив, що старше покоління – це золотий здобуток профспілкового руху. Наразі профспілкових рух країни перебуває у фазі трансформації, до керівництва у профспілках різних рівнів приходять люди нової формації, які мають своє бачення подальшого його розвитку, однак, поєднання досвіду та енергії бажань дає позитивні результати.

 

Він  розповів учасникам зустрічі про особливості сучасного моменту, який переживають профспілки, та подальші дії ФПУ на захист законних прав та інтересів людей праці.

Г.Осовий відповів на запитання учасників зустрічі щодо формування прожиткового мінімуму, розміру мінімальної зарплати та ін., розповів про завдання, що стоять перед профспілками на сьогодні.


Василь Хвостіков, звертаючись до присутніх, зазначив, що профспілкам наразі доводиться працювати у надскладних умовах. Але ми не складаємо рук і зокрема, за допомогою ветеранів виборюємо те, що по праву належить найманим працівникам, щоб рівень їх захисту був на належному рівні.

 

Він сказав, що у Київської облпрофради завжди був і є сильний профактив. Створено Молодіжну раду КОРПС. Василь Хвостіков запропонував утворити Раду ветеранів профспілкових організацій Київщини.

 

- Ветерани завжди разом з нами. Ми будемо й надалі боротися та відстоювати разом законні права та інтереси працівників. Ми розраховуємо на вашу підтримку і ваші поради у подальшому з урахуванням вашого досвіду. Це буде логічно і ефективно, - наголосив керівник.

 

Після завершення зустрічі ветерани оглянули приміщення Будинку профспілок на Майдані Незалежності у Києві, переглянули документальний фільм про його відновлення після драматичних подій Революції Гідностфі 2014 р.


Розповідаючи про особливості сучасного моменту, Г.Осовий наголосив, що, не зважаючи на те, що у ВР України наразі зареєстровано низка розроблених Урядом законопроектів, які спрямовані на руйнацію профспілок, ми маємо чітке усвідомлення ситуації та переконані, що  подібне ставлення до нас – несправедливе. А з несправедливістю люди завжди будуть боротись.

Окрім спроб лібералізувати трудове законодавство, що суттєво знижує рівень існуючого захисту прав працівників, йде наступ на майнові права профспілок. Якщо будуть прийняті ці законопроекти, – це буде не тільки порушенням прав профспілок, як громадських формувань і об’єднань, а й порушенням прав людини, що визнано і міжнародними партнерами ФПУ, а також такими авторитетними організаціями як ООН.

 

- Але нам усім разом вдалося переломити бачення та розуміння ситуації у політиків та можновладців, - підкреслив голова ФПУ. – Ми зупинили процес ухвалення парламентарями зазначених законопроектів і стримали цей процес. Наші зусилля не були марними. Але боротьба триває. Нам й надалі потрібно бути солідарними та єдиними у наших діях.

 

Після завершення зустрічі ветерани оглянули приміщення Будинку профспілок на Майдані Незалежності у Києві, переглянули документальний фільм про його відновлення після драматичних подій Революції Гідності 2014 р.



 



 

 

Київоблпрофрада


 (голосов: 2)