-->
Київська обласна рада професійних спілок » Новини » Мирне зібрання біля Посольства Республіки Польща "Захист права на роботу!"
Мирне зібрання біля Посольства Республіки Польща "Захист права на роботу!"

Українські міжнародні автоперевізники разом з представниками Професійної спілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства України провели акцію біля Посольства Республіки Польща в Україні з вимогою не порушувати права українських перевізників через зменшення квоти дозволів на міжнародні перевезення. Учасники акції передали звернення Надзвичайному і Повноважному Послу Республіки Польща в Україні з проханням сприяти врегулюванню питання щодо поновлення для українських перевізників на 2022 рік контингенту дозволів у кількості 200 тисяч.

«Україна завжди відчувала підтримку з боку Республіки Польща та її народу, особливо у період Революції Гідності та під час агресії з боку північного сусіда. Польща однією з перших країн Європейського Союзу ратифікувала Угоду про Асоціацію України з ЄС. Разом з тим, в останні роки ми не знаходимо підтримки та розуміння в питанні, яке стосується забезпечення торговельно-економічних зв'язків України з країнами ЄС та безпосередньо з Республікою Польща через зменшення польською стороною контингенту дозволів на міжнародні автомобільні перевезення з 200 до 160 тисяч на рік. Це негативним чином впливає на роботу експортерів і перевізників, блокує перевезення до понад десятка європейських країн, наносить економічні збитки Україні та країнам ЄС і є порушенням статті 136 зазначеної Угоди про Асоціацію» – наголосив президент АсМАП України Леонід Костюченко під час заходу.

 

Міжнародних автомобільних перевізників підтримали Київська міська організація профспілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства і її голова  Василь Сависько, Київська обласна організація профспілки працівників автомобільного транспорту Вікторія Коротченко і профактив галузевої профспілки. Також участь у заході взяли голова обласної організації профспілки медиків Олексій Початовський, голова обласної організації працівників хімічних галузей Віктор Кисіль та голова Київської обласної ради професійних спілок Василь Хвостіков.

Київська обласна організація профспілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства висловлює свою подяку за вияв солідарної підтримки колегам та зобов′язується інформувати їх про перебіг подій.

 

За матеріалами голови Київської  обласної організації профспілки працівників автомобільного транспорту Вікторії Коротченко 

 

  


 (голосов: 1)