-->
Київська обласна рада професійних спілок » Новини » Бюджет Київщини на 2022 рік - прийнятий
Бюджет Київщини на 2022 рік - прийнятий

На більш ніж 5 мільйонів гривень збільшено фінансування Програми організації територіальної оборони у Київській області на 2021-2023 роки. Таке рішення сьогодні підтримали депутати Київської обласної ради на позачерговій сесії.


Відповідні зміни депутати внесли до програми організації територіальної оборони в Київській області на 2021-2023 рік.


Участь у засіданні позачергової сесії обласної ради взяли: голова обласної ради Наталія Гунько, її перший заступник Ярослав Добрянський та заступниця Тетяна Семенова, депутатський корпус, представники виконавчого апарату обласної ради і облдержадміністрації, громадськості та ЗМІ.


У ході роботи депутати підтримали спільну заяву обласної ради щодо єднання усіх українських політичних сил, громадські організацій, установ і підприємств, жителів області довкола захисту України, її державної цілісності.


Більшість із запропонованих питань депутати також одноголосно підтримали, зокрема, бюджет Київщини на 2022 рік - прийнятий. Крім того, обласні програми соціального, медичного та комунального напрямків знайшли підтримку серед депутатського корпусу.


А це: рішення «Про затвердження Антикорупційної програми Київської обласної ради на 2021-2023 роки», Про створення комзакладу «Київський обласний центр медичної статистики», Про внесення змін до Київської обласної програми «Здоров’я Київщини» на 2021-2023 роки, Про затвердження Програми підтримки і розвитку театрального та музичного мистецтва Київської області на 2022-2024 роки. Крім того, затвердили програми національно-патріотичного виховання в Київській області на 2022-2025 роки, «Київщина спортивна», «Конкурентоспроможна Київщина» та ряд інших питань.


Голова Київської обласної ради Наталія Гунько зазначила, що сьогоднішня заява обласної ради до жителів та громад регіону щодо збереження миру, консолідації українського суспільства та зміцнення його стійкості - надважливе рішення для всіх.


«Уже вісім років триває війна на сході України. І останні декілька місяців наростає занепокоєння всього світу з приводу вторгнення російських військ на мирну територію нашої держави. Депутатський корпус Київської обласної ради докладе всі свої зусилля для захисту наших громадян та збереження цілісності й незалежності нашої рідної землі. Давайте пам’ятати, що у єдності – наша сила. Лише разом ми зможемо протистояти будь-якій загрозі», - сказала Наталія Гунько.


У свою чергу, перший заступник голови обласної ради Ярослав Добрянський зазначив на своїй FB-сторінці: «Депутати консолідовано прийняли основний фінансовий документ Київщини, попри затяжну епопею, влаштовану окремими чиновниками зі штучним затягуванням погоджень з депутатським корпусом КОР і врахувань пропозицій усіх громад при розподілі обласного бюджету на 2022-й рік».


«Ми обговорювали необхідність зібрати позачергову сесію і розглянути важливі питання вже відтоді, як ворожі війська почали скупчуватися біля наших кордонів. На сьогодні територіальна оборона, захист країни та питання медицини є для нас пріоритетними. Ці питання для нас пріоритетні», - зазначила заступниця обласної ради Тетяна Семенова.

 

За інформацією сайту Київської обласної ради



 (голосов: 0)