-->
Київська обласна рада професійних спілок » Новини » ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 18.00 23.03.2022 ЩОДО СИТУАЦІЇ НА КИЇВЩИНІ
ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 18.00 23.03.2022 ЩОДО СИТУАЦІЇ НА КИЇВЩИНІ

Суттєвих змін в положенні та характері дій сил оборони протягом останньої доби не відзначено. Збройні Сили України та інші складові Сил оборони продовжували завдавати удари по угрупованнях військ ворога, який намагався утримати захоплені рубежі, та досягли успіху на окремих напрямках.

 

На Поліссі окупанти намагаються закріпитися на досягнутих рубежах, здійснюють перегрупування після отриманих втрат.

 

На Броварському напрямку окупанти продовжують інженерні роботи, мінують місцевість і цивільні об’єкти. Ворог продовжує утримувати блокпости на шляхах логістичного забезпечення

 

Противник деморалізований, має суттєві втрати та значні проблеми з їх поповненням, а також логістичним забезпеченням.

 

Сили оборони України в окремих районах проводять стабілізаційну операцію, стримують просування ворога, на окремих напрямках змушують противника відійти.

 

Ворог продовжує здійснювати артилерійські обстріли та завдавати ракетно-бомбових ударів по житлових кварталах населених пунктів, історичним пам’яткам архітектури, школам, лікарням та цивільним промисловим виробництвам.

 

Найбільш небезпечними напрямками залишаються Житомирська траса, Буча – Ірпінь – Гостомель, Немішаєве, Дмитрівська громада, Макарівська громада, північ Вишгородського району.

 

Території деяких населених пунктів Баришівської, Калитянської, Великодимерської та Калинівської територіальних громад Броварського району. Ворог постійно переміщує техніку, намагається закріпитися, будує фортифікаційні споруди. Збройні Сили України та інші складові Сил оборони змогли покращити позиції в Ірпіні, Макарові та с. Мощун.

 

Ситуація по районах Київської області:

 

Білоцерківський район. Ніч пройшла спокійно. Декілька сигналів повітряної тривоги. Обстрілів на території району не зафіксовано. Ситуація контрольована в усіх територіальних громадах. Територіальними громадами району здійснюється реєстрація та розміщення цивільного населення, евакуйованого з тимчасово окупованої території. У Білоцерківському районі кількість такого населення складає понад 30 тисяч осіб. Продовжено дистанційно навчальний процес у всіх закладах освіти району. Сільськогосподарські підприємства готові до проведення весняно-польових робіт.

 

Бориспільський район.  Обстрілів не зафіксовано, хоча сигнал повітряної  тривоги лунав декілька разів. Ситуація в Бориспільській, Переяславській, Яготинській міських, Вороньківській, Гірській, Дівичківській, Золочівській, Пристоличній, Студениківській, Ташанській, Циблівській сільських ОТГ контрольована.

 

Бучаський район. Макарівська, Бучанська, Ірпінська, Дмирівська  громади залишаються під постійним обстрілом ворога.  Багато сіл в окупації, що приближує гуманітарну катастрофу. У населення не залишається продуктів, медикаментів, гігієнічних товарів, дитячого харчування. Продовжується викрадення автомобілів та особистого майна мирного населення окупантами. У мирних жителів віднімають телефони, одяг, продукти.

 

Постійно ведуться бої на Житомирській трасі. Ворог проводить повітряну розвідку

 

Немишаївська територіальна громада – ворог окопався, інфраструктура зруйнувана, зв’язку практично немає. 

 

Бучанська територіальна громада – ворог окопався, інфраструктура зруйнована. Постійні обстріли.

 

Гостомельська територіальна громада – переміщення технікою ворога, йшов бій. Інфраструктура зруйнована.

 

Ірпінська територіальна громада – Ірпінь бій. ЗСУ покращило свої позиції та контролює 85% міста. Інфраструктура зруйнована. Артилерійський обстріл міста. В місті відновила роботу поліція.

 

Коцюбинська, Білогородська, Вишнева, Борщагівська громади під контролем місцевих органів влади.

 

Броварський район.  У населених пунктах Баришівської, Калитянської, Великодимерської та Калинівської територіальних громад спостерігається присутність ворожої техніки. У результаті бойових дій на території цих громад завдано значних ушкоджень інфраструктурі та житловому фонду. Внаслідок ворожих обстрілів є багато пошкоджених будинків місцевих мешканців. Періодично чутно постріли. Ситуація в даній частині району залишається напруженою.

Ситуація в Березанській, Броварській міських, Згурівській селищній та Зазимській сільській громадах без змін, контрольована. Об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі.

 

Проводиться евакуація населення за  3- ма гуманітарними коридорами.

 

1 маршрут розпочався з смт Велика Димерка (вул. Бобрицька, 1) – с. Богданівка, с. Рудня, – резиденція Залісся – с. Літки, – с. Рожни, – с. Пухівка, –  м. Бровари.

 

За 2 маршрутом розпочалася евакуація з с. Світильня (сквер імені І. Марченка), – с Гребельки, – с. Михайлівка, – с. Рудня, – с. Літки, – с. Рожни, – с. Пухівка, – с. Зазим’є, – м. Бровари.

 

3 маршрут розпочався з с. Богданівка до м. Бровари.

Наразі очікуємо прибуття колони автобусів.

 

Вишгородський район. Ситуація в районі залишається напружена, але контрольована. Вишгородська, Петрівська та Пірнівська територіальні громади – населенню надається необхідна допомога, здійснюється патрулювання вулиць.

В окупованих Іванківській, Димерській та Поліській територіальних громадах гуманітарна катастрофа, відсутній зв‘язок, електропостачання, продукти харчування та ліки. Евакуація населення з Димерської громади не відбувається, людей не випускають. Делегація з міжнародного офісу Червоного хреста веде перемовини з окупантами про відновлення роботи евакуаційного маршруту з Димерської громади та евакуації поранених

Славутич повністю ізольований. Є потреба в продуктах харчування та медикаментах, пальному. Окупанти обстріляли блок пост на в‘їзді до міста.

Обухівський район. Уся територія Обухівського району перебуває під контролем Обухівської  районної військової адміністрації. Усі об’єкти критичної інфраструктури на території громад району працюють у звичайному режимі. Ситуація стабільна, контрольована.

 

Фастівський район. У районі всі об’єкти критичної інфраструктури на території громад працюють у звичайному режимі. Ситуація стабільна та контрольована. На частині АЗС відсутнє пальне. Фастівська міська територіальна громада приймає біженців та надає допомогу в їх розміщенні. Лікарні приймають поранених.

У 9 громадах Фастівського району проводиться дистанційне навчання.

В усіх районах продовжується робота з нарощування оборони. Сили територіальної оборони – в підвищеній боєготовності. Зміцнюються блокпости, зводяться фортифікаційні оборонні споруди. Йде боротьба з диверсантами.

 

За оперативною інформацією ПрАТ «ДТЕК Київські регіональні електромережі»:

Залишаються знеструмленими 498 населений пункт, 157 580 споживачів. Протягом минулої доби включено електропостачання 28 населених пунктів. Відновлено електропостачання  8495 споживачам.

 

Аварійно-відновлювальні роботи в області продовжуються, щойно бригади отримують можливість їх безпечно виконувати.

 

За оперативною  інформацією АТ «Київоблгаз»:

Наразі без газопостачання 73 населених пунктів Бучанського, Вишгородського, Броварського, Фастівського районів. Всього відключено  130767 абонентів.

 

За матеріалами КОВА


 (голосов: 0)