-->
Київська обласна рада професійних спілок » Новини » ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 29.03.2022
ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 29.03.2022

Ворог продовжує підступно завдавати ракетно-бомбовихударів, намагаючись повністю знищити інфраструктуру та житлові квартали українських міст. Концентрується на сховищах пального, з метою ускладнення логістичногозабезпечення та створення умов гуманітарної кризи.

 

В порушення вимог міжнародного гуманітарного права в окремих тимчасово зайнятих населених пунктах Київської, Запорізької, Чернігівської, Херсонської та Харківської областей російські окупанти продовжують терор стосовно місцевого населення. Обстрілюютьжитлові будинки; грабують, викрадають та тримають в заручниках мирних мешканців.

 

Група Сил оборони України продовжує проводитиоборонну операцію на східному, південно-східному та північно-східному напрямках. ЗСУ успішно стримуютьворога на всіх напрямках, а в деяких районах наші військаздійснюють успішні контрнатаки.

 

Найбільш небезпечними напрямками залишаються

Житомирська траса, Буча – Ірпінь – Гостомель, Немішаєве, Дмитрівська громада, Макарівська громада, північ Вишгородського району. Території деяких населених пунктів Баришівської, Калитянської, Великодимерськоїтериторіальних громад Броварського району. Ворог постійно переміщує техніку, намагається закріпитися, будує фортифікаційні споруди.

 

Станом на 28 березня зафіксовано більше 40 обстрілів російськими військами житлових масивів та соціальної інфраструктури Київщини.

 

Найбільші руйнування внаслідок обстріліву Бучанському (Ірпінська, Бучанська, Макарівська, Бородянська, Дмитрівська громади), Броварському (Великодимерська громада), Вишгородському районах (Димерська, Іванківська громади). Вчора були зафіксовані обстріли сел Петрушки та Шпітьки, населені пункти Борщагівської,  Вишнівської, Білогородськоїтериторіальної громади.

 

Загалом руйнування зафіксовано у 34 з 69 територіальних громад Київської області, що складає 49,2 %. Критичних руйнувань завдано у Бучанській, Ірпінській, Гостомельській, Бородянській, Макарівській, Великодимерській ТГ.

Загалом більше 550 об’єктів.

 

Ситуація по районах Київської області:

Інформаційно

 

Білоцерківський, Бориспільський, Обухівський, Фастівський райони. Ситуація контрольована. Надзвичайних подій не зафіксовано. Триває постійнаробота з прийому, зберігання та направлення гуманітарнихвантажів. Все під контролем. Налагоджений учбовий дистанційно.

 

Бучанський район. Ситуація підконтрольна в більшостігромадах напружена.

Макарівська ТГ – зв’язку немає, води, газу, електрикинемає. Селище під контролем ЗСУ, але постійно підобстрілом.

Ірпінська ТГ – Ірпінь бій. ЗСУ контролює місто. Інфраструктура зруйновано. Постійно обстріли.

Немишаївська, Бучанська ТГ ворог окопався, Інфраструктура зруйнована, зв’язку практично не має.  Гостомельська ТГ –переміщення технікою ворога, йшовбій. Інфраструктура зруйнована. Бородянська ТГ переміщення ворога, заблокована, з зруйнованоінфраструктура.  Дмитрівська ТГ – по частині громадипереміщається ворог, частково відсутнє світло.

Білогородська ТГ частково відсутнє світло.

Борщагівська ТГ, Вишнівська ТГ,   Коцюбинська ТГ, Пісківська ТГ в штатному режимі.

 

Броварський район. Ніч з 28 на 29 березня у Броварському районі минула спокійно У населених пунктах Баришівської, Калитянської та Великодимерськоїтериторіальних громад спостерігається присутність незначної кількості ворожої техніки. У результаті бойовихдій на території цих громад завдано значних ушкодженьінфраструктурі та житловому фонду. Внаслідок ворожихобстрілів є багато пошкоджених будинків місцевихмешканців. Ситуація в даній частині району залишаєтьсяще напруженою.

 

Вишгородський район. Ситуація в районі залишаєтьсянапружена, але контрольована. Вишгородська, Петрівськата Пірнівска тг без змін, населенню надається необхіднадопомога, здійснюється патрулювання вулиц. Продовжується робота по укріпленню обороноздатностірайону. В окупованих Іванківській, Димерської та Поліської тг гуманітарна катастрофа, відсутній зв‘язок, електропостачання, продукти харчування та лікі.  Планується продовження евакуації населення з Димерської громади та завезення туда продуктів харчування і ліків.

Славутич повністю ізольований. Є потреба в продуктах харчування, пальному та медикаментах. Ворог знаходиться на в‘їзді в місто. Планується евакуація людей з міста Славутич.

 

Евакуація

Сьогодні евакуація цивільного населення гуманітарними коридорами в Київській області проводитися не буде. Немає погоджених маршрутів.

Довідково. За весь час проведення евакуації цивільного населення (з 9 березня), евакуйовано вже більше 65 000 жителів області.

 

ДСНС

За добу працівники ДСНС виїжджали на ліквідацію 41 пожежа (12 – в житловому секторі, 2 – на підприємствах, 20 – трав’яний настил, 6- сміття).

Більше 10 загорань приватних будинків, сухої трави, та об’єктів соціальної інфраструктури по різним адресам в  Бучанському районі (Святопетровське, Забір`я) внаслідокобстрілів ворога. Техніка до гасіння не залучалась. Велисяактивні бойові дії.

За добу виявлено та знешкоджено – 11 вибухо-небезпечних предметів у Бучанському районі (с. Софіївська Борщагівка, с. Петрушки)

 

Ситуація з ЧАЕС. Інформація про пожежі сьогодні не відповідає дійсності, але у випадку справді займань там, які є ризики і для яких населених пунктів?

Відзначається продовження мілітаризації російськими окупаційними військами зони відчуження Чорнобильської АЕС. Це серйозно підвищує ризик пошкодження ізоляційних споруд, що побудовані над четвертим енергоблоком станції після її вибуху в 1986 році. Таке пошкодження неминуче призведе до потрапляння в атмосферу значної кількості радіоактивного пилу та зараження ним не лише України, але й інших країн Європи. Окупаційні війська РФ ігнорують загрози та застереження та продовжують транспортувати і зберігати значну кількість боєприпасів в безпосередній близькості від атомної станції.

Десятки тон реактивних снарядів, снарядів для ствольної артилерії, мінометних боєприпасів щодня транспортуються підрозділами Східного воєнного округу збройних сил російської федерації з бази тилового забезпечення, що розгорнута в Наровлянському районі Гомельської області республіки білорусь. Транспортний коридор загарбників проходить через місто Прип’ять та в кількох сотнях метрів від ізоляційних споруд атомної станції. Подальше зберігання боєприпасів здійснюється в сусідньому до міста Прип’ять місті Чорнобиль, що також знаходиться на незначній відстані від АЕС. В місті Чорнобиль окупантами розгорнуто тимчасовий пункт управління угрупуванням військ Східного воєнного округу, а також командний пункт 38-ї окремої мотострілецької бригади.

В першу чергу постраждають населені пункти Вишгородського району. це Іванківська, Польська, Димерська громади.

 

Оборона Києва та Київщини у випадку вторгнення Білорусі

На волинському напрямку від Збройних Сил Республіки Білорусь знаходяться до чотирьох БТГр, які залучені до зміцнення та захисту білорусько-українського кордону. Повністю виключити причетність Збройних Сил Республіки Білорусь до бойових дій на території Українинеможливо.

Російський ворог перегрупує війська та відводить частинупідрозділів на територію Республіки Білорусь для відновлення боєздатності.

На Гомельщині Республіки Білорусь зафіксованоперевезення мобільної балістичної ракетної системи«Іскандер-М» в напрямку Державного кордону з Україною.

Але саме з території Білорусі в перший день війни до Київської області увійшли російські загарбники. Вони окупували три територіальні громади Вишгородського району – Поліську, Іванківську та Димерську. Українські військові готові до будь якого сценарію і безумовно враховуємо будь-які варіанти оборони.

 

Славутич. Яка там ситуація?

Наразі загарбники покинули територію міста, але залишили блок пости біля Славутича.  Над містом майорить український прапор. Міська рада працює, міський голова Юрій Фомічев на місці і з ним є зв’язок. В Славутичи печуть власний хліб, та роздають гуманітарну допомогу, яку ми встигли завести до ізоляції. Але вона вже закінчується. Місто потребує ліків, продуктів харчування. Ми готові все це завести та евакуювати людей. До речі на евакуацію вже записалися більше 1000 людей. Але поки немає погоджених гуманітарних коридорів. Працюємо над цим. Люди на своїх авто покидають місто. Вчора виїхало більше 100 авто.

 

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ!

Надання жодної інформації під час виконання бойових завдань підрозділами Сил оборони ставить під загрозу їх проведення та загрожує невиправданими втратами серед особового складу та цивільного населення. Що вважаю неприпустимо в обстановці війни з російською федерацією

Прошу коментувати всі активні дії Силами оборони тільки після їх повного завершення та оприлюднення їх результатів офіційними джерелами.

Тому звертаюся до всіх глядачів та представників ЗМІ, користуйтеся лише перевіреними та офіційними джерелами інформації, тим самим ви підтримаєте військових  та збережете їх життя.

 

За матеріалами КОВА

 


 (голосов: 0)