-->
Київська обласна рада професійних спілок » Новини » ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 01.04.2022
ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 01.04.2022

Триває тридцять шоста доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Залишаючи військову техніку на території України, окупанти все частіше вдаються до її мінування. Крім того, почастішали випадки використання противником мін-пасток.

На тимчасово зайнятих противником територіях він продовжує обмеження пересування місцевого населення, російські загарбники беруть громадян України у заручники та здійснюють вивезення награбованих у мирних громадян товарів.

 

Сили оборони України продовжують успішно виконувати поставлені завдання, переслідують ворога, що відходить, проривають оборонні позиції окупантів та поступово звільняють українські землі.



Найбільш небезпечними напрямками залишаються

Населені пункти вздовж Житомирської траси, Буча – Ворзель – Гостомель, Немішаєве, Дмитрівськагромада, Макарівська громада, північ Вишгородського району. Території деяких населених пунктів Баришівської, Калитнянської, Великодимерськоїтериторіальних громад Броварського району. Ворог постійно переміщує техніку, намагається перегрупуватися.

Загалом руйнування зафіксовано у 35 з 69 територіальних громад Київської області, що складає 50,7 %. Критичних руйнувань завдано у Бучанській, Ірпінській, Гостомельській, Бородянській, Макарівській, Великодимерській, Пісківській ТГ.
Загалом більше 550 об’єктів.

 

Білоцерковський район Територія Білоцерківського району перебуває під контролем День пройшов спокійно. Обстрілів не зафіксовано. Захоплених територій військовими формуваннями окупанта чи диверсійно-розвідувальними угрупуваннями немає.Комунальні служби працюють в посиленому режимі, перебоїв з постачанням електроенергії, газу та води не встановлено.Триває постійна робота з прийому,зберігання та направлення гуманітарних вантажів.Навчальний процес у закладах освіти району триває дистанційно, в тому числі на контролі навчання дітей, що прибули з тимчасово окупованої території.Розпочато   весняно-польові роботи с/г підприємствами району. Територіальними громадами району здійснюється реєстрація та розміщення цивільного населення, евакуйованого з тимчасово окупованої території. У Білоцерківському районі кількість такого населення складає понад 47 тисяч осіб, з них до 18 років – 12145 осіб.

Бориспільський район Території, захоплені іноземними військами та/або іншими військовими формуванням, відсутні. У районі об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі, ситуація стабільна. Ситуація у Бориспільській, Переяславській, Яготинській міських, Вороньківській, Гірській, Дівичківській, Золочівській, Пристоличній, Студениківській, Ташанській, Циблівській сільських ОТГ нормальна, контрольована. Сили оборони – у підвищеній боєготовності. Здійснюються навчальні стрільби.

 

Броварський район У результаті бойових дій на території Броварського району завдано значних ушкоджень інфраструктурі та житловому фонду. Внаслідок ворожих обстрілів є багато пошкоджених будинків місцевих мешканців. Основною проблемою на сьогодні є замінування окремих територій району, де проводилися бойові дії. Зокрема це території Великодимерської, Калитянської та Баришівськоїтериторіальних громад. Підрозділи ЗСУ продовжують вести оборонні дії на окремих територіях району. Внаслідок бойових дій, поки що залишаються без газопостачання населені пункти Великодимерської та Калитянської громад. Наразі проводяться організаційні заходи щодо безпечного перебування для відновлення комунікацій з газо та електропостачання, бригадами служб, на звільнених від ворорга територіях району.

Ситуація у Березанській, Броварській міських, Згурівській, селищній та Зазимській сільській громадах, без змін, контрольована.  Об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі. Послуги населенню надаються у повном у обсязі. Збоїв у роботі систем тепло – газо – водо – електропостачання та водовідведення, об’єктів критичної інфраструктури не має. Випадки пошкодження житлових будинків відсутні.

 

Бучанський район Станом на 18:00 ситуація підконтрольна в більшості громадах напружена. Макарівська ТГ – звязку немає, води, газу, електрики немає. Селище під контролем ЗСУ. Бородянська ТГ звязку не має, зруйновано інфраструктурою.  Немишаївська ТГ – інфраструктура зруйнована, звязку практично не має.  Бучанська ТГ – ворог окопався, інфраструктура зруйнована.  ГостомельськаТГ – ворог залишив селеще. Інфраструктура зруйнована. Ірпінська ТГ – Ірпінь  ЗСУ контролює місто. Інфраструктура зруйнувано.  Дмитрівська ТГ – частково відсутнє світло.

Білогородська ТГ, Пісківська ТГ, Борщагівська ТГ, Вишнівська ТГ,   Коцюбинська ТГ, в штатному режимі.

 

Вишгородський район. Ситуація в районі залишається напружена, але контрольована. Вишгородська, Петрівська та Пірнівска тг без змін, населенню надається необхідна допомога, здійснюється патрулювання вулиц. Продовжується робота по укріпленню обороноздатності району. В окупованих Іванківській, Димерської та Поліської тггуманітарна катастрофа, відсутній зв‘язок, електропостачання, продукти харчування та лікі.  З ранку відкрилась можливість евакуації людей з Димерської громади та завезення туда продуктів харчування і ліків через демидівській міст. Загалом евакуйовано більш ніж 300 осіб.

Славутич повністю ізольований. Є потреба в продуктах харчування, пальному та медикаментах. Станом на 17:00 з міста Славутич виїхало 40 одиницлегкового транспорта (240 осіб).

 

Обухівський район. Території, захоплені російськими військами та/або іншими військовими формуваннями відсутні. У районі всі об’єкти критичної інфраструктури на території громад району працюють у звичайному режимі. Ситуація стабільна, контрольована. Магазини, аптеки працюють у звичайному режимі, з урахуванням обмежень комендантського часу, є проблема недостатньої кількості потрібного асортименту продукції. На АЗС незначні черги.

 

Фастівський район. Території, захоплені російськими військами та/або іншими військовими формуваннями відсутні. У районі всі об’єкти критичної інфраструктури на території громад району працюють у звичайному режимі. Ситуація стабільна контрольована. Магазини, аптеки працюють у звичайному режимі з урахуванням обмежень комендантського часу, є проблема недостатньої кількості продуктів. На частині АЗС відсутнє пальне.У  9  громадах Фастівського району проводиться дистанційне навчання. Підприємства агропромислового комплексу проводять весняно-польові роботи.

За матеріалами КОВА


 (голосов: 0)