-->
Київська обласна рада професійних спілок » Новини » ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 19/04/2022
ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 19/04/2022

Розпочалася п’ятдесят п’ята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

 

Триває повномасштабна збройна агресія російської федерації проти нашої Держави. Противник намагається продовжувати наступальні дії у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей, а також утримання сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом.

 

Не припиняються ракетно-авіаційні удари по цивільних об’єктах на всій території України.

 

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках суттєвих змін не фіксується.

 

У звільнених від загарбника населених пунктах Бучанського, Вишгородського та Броварського районів силами оборони проводиться розмінування. Завозиться гуманітарна допомога. Комунальні служби продовжують відновлювати критичну інфраструктуру, розчищати вулиці та завали будівель.

 

За оновленою інформацією територіальних громад Київщини значних ушкоджень та руйнувань зазнали 2541 об’єктів, з них 726 зруйновано повністю, 1815 частково ушкоджено.

 

Повністю зруйновані 38 багатоповерхових будинків, 586 приватних садиб, 8 закладів освіти, 4 заклади охорони здоров’я, 8 закладів культури та 2 спортивні заклади, 6 об’єктів життєзабезпечення.

 

Продовжуються роботи з розчистки Житомирської траси та зведення тимчасових насипних мостів через р. Ірпінь. Біля села Стоянка почав працювати обхідний тимчасовий міст через річку Ірпінь. Працює міст й біля с. Романівка. Одночасно проходять роботи з демонтажу знищеного загарбниками мосту на Житомирській трасі. Головне завдання тут – відновити одну сторону моста в бік Києва і тим самим запустити в повній мірі Житомирську трасу.

 

Завершені роботи по відновленню переходу з твердим покриттям через річку Ірпінь біля села Демидів. Завершуються роботи по влаштуванню переправи через річку Таль та дороги з твердим покриттям в селі Рудня-Шпілівська. Розпочаті роботи з влаштування переправи з твердим покриттям через річку Терерів в смт Іванків. Здійснюються подготовчі роботи з влаштування мостової переправи через річку Хочева (село Хочева Іванківської тг). Всього до кінця квітня планується відновити рух на 29 мостових переходах. На 8 мостах необхідно провести додаткові роботи, в тому числі й з розмінування. На відновлення руху по них необхідно більше часу.

 

Розмінування

 

Протягом доби 18 квітня проведено обстеження та знешкодження вибухонебезпечних предметів у населених пунктах Бучанського району: Горенка, Немішажво, Микуличи, Буча, Ворзель, Ірпінь, Гостомель, Галинка Бородянка, Качали,  Стара Буда, Нова Буда, Загальці, Майданівка, Нова Гребля, Дружня, Пилиповичі;

Броварського району: Русанівка, Михайлівка, Перемога, Богданівка, Залісся, Скибин, Велика Димерка;

Вишгородського району: Козаровичи, Іванків, Димер, Катюжанка, Рудня, Тальська, Феневичі, Поталіївка, Димарка, Красилівка, Старі Соколи, Потоки, Ковалівка.

 

Під час робіт обстежено 545,98 га території та 50 об’єктів. Перевірено понад 31 км ліній електропередач,  знешкоджено 508 од ВНП.


Всього з початку робіт обстежено 3802,94 га території, 895 об’єктів, 72,825 км автомобільних доріг та 4 км ж/д колії, 471,8 км ліній електропередач та 2,443 км газопроводу, виявлено та знешкоджено  16 тис. 501 од. ВНП.

 

Здійснено подворовий обхід населення Іванківської ОТГ пройдено 2037 дворів, проінструктовані 3074 особи.

 

До робіт залучалося 105 осіб та 37 од. техніки (від ГУ ДСНС Закарпатської, Київської, Івано-Франківської, Тернопільської, Луганської, Чернівецької, Рівненської, Донецької областей

 

ВОДОПОСТОЧАННЯ

 

Послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення відсутні у 11 населених пунктах (84 689 абонентів), зокрема:

 

Бучанський район

Бучанська ТГ – (2 населені пункти) – м.Буча, смт Ворзель;

Ірпінська ТГ – (3 населені пункти) – м.Ірпінь, с.Михайлівка-Рубежівка, с.Козинці;

Гостомельська ТГ – смт Гостомель;

Макарівська ТГ – смт Макарів (частково);

Бородянська ТГ – смт Бородянка

Немішаївська ТГ – смт Немішаєве (частково);

 

Вишгородський район

Іванківська ТГ – смт Іванків (20% селища);

Димерська ТГ – (2 населені пункти) смт Димер, с.Демидів.

 

м.Ірпінь– АК «Київводоканал» завершив роботи на каналізаційному колекторі, який було пошкоджено ворожими обстрілами. Колектор готовий до експлуатації і почне працювати, щойно буде відновлено суміжні об’єкти інфраструктури.

Поряд з цим, проводяться роботи з прокладання водогону, який забезпечить мешканців Ірпеня водою із м.Києва.

 

Немішаєвська ТГ –  с.Микуличі – генератор забезпечує роботу свердловини, вода подається в домівки. У с.Клавдієво-Тарасове та с.Пороскотень – вода подається в домівки. У смт Немішаєве–організовано доставку генераторів для запуску водопостачання та водовідведення.

 

Смт Бородянка – 15.04.2022 року фахівцями АТ «Київводоканал» завершено роботи на головній каналізаційній насосній  станції у селищі. З приміщення станції повністю відкачали понад 7000 м3 стічних вод. Тепер фахівці зможуть виконати ремонт затопленого обладнання та повністю відновити роботу каналізаційної станції.

 

смт Макарів – частково відновлено електропостачання та  централізоване водопостачання населенню.

 

смт Іванків16.04.2022 року повністю відновлено електропостачання, таким чином усі свердловини в роботі та підключено до електропостачання, вода у систему запущена. Наразі 80% абонентів селища забезпечено цілодобовим централізованим водопостачання, решта 20% почасово – 4 години вранці і 4 години ввечері до з’ясування якості питної води

 

ГАЗОПОСТАЧАННЯ

 

За попередню добу повністю або частково відновлено розподіл газу у 9 населених пунктах до 5597 об’єктів споживачів.

Крім того, протягом дня виконувались аварійно-відновлювальні роботи системи газопостачання та підготовчі роботи до відновлення – по 10 населених пунктах, в т.ч. в м. Ірпінь, с. Горенка, смт. Гостомель, с. Ворзель;

 

Загалом, повністю або частково відновлено розподіл газу у 90 населених пунктах до  57 578 об’єктів споживачів, зокрема:

Бучанського р-ну – у 43 населених пунктах

Броварського р-ну – у 36 населених пунктах

Вишгородського р-ну – у 10 населених пунктах

Фастівського р-ну 1 населений пункт.

 

Без газопостачання залишається 29 населених пунктів, зокрема:

Бучанського р-ну27 нас.пунктів (Галинка, Дмитрівка, Загальці, Качали, Стара Буда, Блиставиця, Ворзель, Луб’янка, Мироцьке, Горенка, Гостомель, Мощун, Озера, Дмитрівка, Хмільна, Діброва, Забуччя, Ірпінь, Козинці, Копилів, Липівка, Лозовик, Мар’янівка, Миколаївка, Почепин,  Королівка, Микуличі);

   – Вишгородського р-ну2 нас пунктів (Заруддя, Кухарі).     

 

Всього без газопостачання залишається 91 771 споживачів.

 

ЕЛЕКТРОПОСТОЧАННЯ

 

Протягом минулої доби:

відключалися– 469 ТП, 11 населений пунктів, 30294 споживачів;

відновлено електропостачанняна 604 ТП, 17 населеним пунктам, 36268 споживачам (з них по бойових 335 ТП, 7 населених пунктів, 25803 споживачів);

 

Залишаються знеструмленими – 1493 ТП, 175 населені пункти, 85873 споживачів.

 

Пожежі

 

За добу працівники ДСНС виїжджали на ліквідацію 9 пожеж. З них 5 – в житловому секторі, 2  – травяний настіл, 1 – сміття.

 

З початку російської воєнної агресії на спецлінію «102» та чергову частину Головного управління надійшло 4529 заяв та повідомлень громадян про підпал, вибух, замінування, пов’язаних безпосередньо з російською агресією, в тому числі за минулу добу 9. Затримано два мародери.

 

За матеріалами КОВА

 


 (голосов: 0)