-->
Київська обласна рада професійних спілок » Новини » ПРОФСПІЛКОВА ПІДТРИМКА УКРАЇНСЬКИХ БІЖЕНЦІВ У СЛОВАЧЧИНІ. ВІДКРИТО БІБЛІОТЕКУ ДЛЯ ДІТЕЙ
ПРОФСПІЛКОВА ПІДТРИМКА УКРАЇНСЬКИХ БІЖЕНЦІВ У СЛОВАЧЧИНІ. ВІДКРИТО БІБЛІОТЕКУ ДЛЯ ДІТЕЙ

За час повномасштабної війни Словаччина прийняла понад 270 тисяч наших співгромадян, які вимушені були покинути свої домівки. Майже 58 тисяч з них подали документи для надання їм постійного притулку.


Словацька сторона надзвичайно багато робить для наших людей - сприяє у пошуку житла, роботи, мовних курсів, дитячих садочків, шкіл, тощо.

 

З перших днів війни одна із благодійних організацій Словаччини - Фонд Солідарність надає гуманітарну допомогу громадянам України - продукти харчування, засоби гігієни, одяг, дитячі іграшки. За два місяці близько 2,5 тисяч людей звернулись по допомогу і отримали її.

 

Єдине, в чому є постійний попит, який важко задовольнити в Словаччині - це книжки українською мовою, особливо дитячі. Вважаю, що потрібно задовольняти такий попит.

 

За ініціативи Київської (голова Вікторія Коротченко) та Закарпатської (голова Сергій Сивоус) обласних профспілкових організацій працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства, при підтримці Закарпатської обласної ради профспілок (голова Іван Зелінський) та Закарпатської обласної профспілкової організації працівників культури (голова Наталія Товтин), до відділення Фонду Солідарності  у м. Братіслава було передано набір книжок українських видавництв для читачів різних вікових категорій, який з великою вдячністю було прийнято.


Завдяки такій профспілковій ініціативі, 1 червня, до Дня захисту дітей, у відділенні Фонду Солідарність м. Братіслава для українців було відкрито бібліотеку. У існуючому дитячому куточку влаштовуватимуться читання книжок діткам, поки батьки отримують допомогу або консультацію. Також тут можна взяти почитати книги додому.


Ця ініціатива дістала поширення, до неї долучаються наші колеги - профспілковці Львівської облорганізації профспілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства (голова Юрій Кривенко), Київськоі облорганізації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення (голова Світлана Лєбєдєва), Закарпатської облорганізації профспілки працівників освіти і науки України (голова Тетяна Повханич). Тому найближчим часом зможемо поповнити новостворену бібліотеку новими книгами.


На фото: українські книжки – дітям біженців.

 

Вікторія Коротченко,

голова Київської облорганізації профспілки працівників

автомобільного транспорту та шляхового господарства,

(за інформацією Фонду Солідарності)  

Київ - Ужгород - Братіслава


 (голосов: 0)