-->
Київська обласна рада професійних спілок » Новини » засідання Міжвідомчої робочої групи
засідання Міжвідомчої робочої групи

У Центральному міжрегіональному управлінні Державної служби з питань праці в режимі відеоконференції відбулось засідання Міжвідомчої робочої групи з питань реалізації спільних дій щодо зменшення рівня незадекларованої праці, виробничого травматизму та професійних захворювань.


Участь у заході взяли перший заступник начальника Центрального міжрегіонального управління Держпраці, керівники відділів з питань праці управління інспекційної діяльності у Київській області, представники ГУ ПФУ в Київській області, ГУ ДПС у м. Києві, голова Київської обласної ради профспілок, представники Київського обласного центру зайнятості.


Під час зустрічі із соціальними партнерами обговорювалися питання щодо реалізації інформаційної кампанії «Виходь на світло!», яка має на меті інформування роботодавців та працівників про вимоги законодавства до оформлення трудових відносин, а також здійснення моніторингу стану додержання вимог законодавства.


Голова Київської обласної ради профспілок Василь Хвостіков звернув увагу присутніх на позитивний показник відсутності заробітних плат  у конвертах на підприємствах де є створені первинні профспілкові організації. Також наголосив на лояльних методах перевірки на виявлення незадекларованої праці в області та зауважив, що Київська обласна рада профспілок готова долучитися до даної кампанії та допоможе у створенні первинних профспілкових організацій на місцях.


На засіданні Міжвідомчої робочої групи обговорили заходи координації спільних дій та обміну інформацією щодо висвітлення проведених заходів в ЗМІ, соціальних мережах міста Києва і Київської області.