-->
Яким буде БЮДЖЕТ-2015?

 

 

Яким буде БЮДЖЕТ-2015?

 Профспілки наполягають на зустрічі з Турчиновим

 

СПО об’єднань профспілок категорично заперечує проти прийняття антисоціальних норм головного кошторису країни, відсутності в ньому перспективних соціальних маяків.

Зазначена позиція аргументована в спільному зверненні Голови СПО об’єднань профспілок, Голови ФПУ Г.В. Осового та представників СПО об’єднань профспілок до Голови Верховної Ради України О.В. Турчинова.

Слід зазначити, що згідно чинного законодавства Уряд вже 15 вересня ц.р. мав внести проект Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» до Верховної Ради України. Однак, зважаючи на наміри Уряду спочатку реформувати окремі положення Бюджетного та Податкового кодексів, розгляд бюджетного Закону дещо затягується.

Враховуючи презентований Мінфіном текст законопроекту під час тристоронньої зустрічі 28.08.2014 та наявну в профспілок інформацію про фактичне неврахування пропозицій Профспілкової сторони (лист Мінфіну від 03.09.2014 № 31-08030-14-10/22669), змушені констатувати, що Уряд пропонує в черговий раз реалізувати «антикризові» заходи за рахунок працюючої людини, а пропозиції профспілок щодо залучення альтернативних шляхів наповнення бюджету залишаються не почутими (легалізація заробітної плати та зайнятості, введення податку на багатство та розкіш, підвищення рівня оподаткування нетрудових доходів, європейські акцизи на горілчані та тютюнові вироби, пиво та енергетики тощо).

Зважаючи на зазначене, Профспілкова сторона звернулась до Голови Верховної Ради України щодо проведення зустрічі з представниками профспілок для обговорення проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік».

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ

 


 (голосов: 0)