-->
Київська обласна рада професійних спілок » Новини » Уряд і профспілки - є результат діалогу по заробітній платі
Уряд і профспілки - є результат діалогу по заробітній платі

- Сьогоднішня ініціатива глави Уряду Володимира Гройсмана щодо підвищення з 1 січня 2017 року мінімальної заробітної плати до фактичного оновленого прожиткового мінімуму у розмірі 3200 гривен є прикладом соціально відповідального ставлення влади до праці українських працівників і надзвичайно відповідального ставлення Уряду до виконання соціального контракту з Профспілками, укладеного 23 серпня ц.р. при підписанні Генеральної угоди на 2016-2017рр.
 
На цьому етапі вирішується завдання мінімум - вивести із зони бідності кожну працюючу людину, а це понад 2 млн. осіб, - зазначив Голова ФПУ.

- Наступні наші спільні з соціальними партнерами кроки - забезпечення реформи оплати праці на засадах гідної праці і наближенням до європейських стандартів. Ера дешевої робочої сили, як джерела експлуатації і збагачення олігархічних кланів має відійти в минуле нашої гіркої історії. Само по собі це не станеться, профспілки на всіх рівнях мають проявляти згуртованість і сильні позиції як у соціальному діалозі, на переговорах і як захисники робітників на ринку праці, - наголосив Григорій Осовий.


 (голосов: 0)