-->
Київська обласна рада професійних спілок » Новини » У Києві відбулась Всеукраїнська акція профспілок
У Києві відбулась Всеукраїнська акція профспілок

 

Сьогодні, 8 грудня, у Києві Федерація профспілок України проводить Всеукраїнську акцію на підтримку вимог профспілок щодо посилення соціального захисту працівників та інших категорій громадян в умовах зростання цін на енергоносії та тарифів на житлово-комунальні послуги.

Акція проводиться з метою забезпечення урахування в проекті Держбюджету видатків на реалізацію державних соціальних гарантій та недопущення зниження рівня життя населення. До ФПУ приєдналися представники Спільного представницького органу об'єднань профспілок, Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», Національної академії наук України та ветеранів.


У мітингу біля Верховної Ради України взяли участь понад 10 тисячі спілчан з усіх регіонів України, представники трудових колективів усіх галузей вітчизняної економіки.  

Головне гасло сьогоднішньої акції: «ПРОФСПІЛКИ ВИМАГАЮТЬ ГІДНОГО ЖИТТЯ ДЛЯ ЛЮДЕЙ!»


Акція розпочалась о 9.00 ходою від Майдану Незалежності до Кабінету Міністрів України.Там відбувся нетривалий мітинг з вимогами до Уряду зокрема щодо повернення десяткам тисяч працівників, зайнятих на роботах із шкідливими і важкими умовами праці, безпідставно скасоване право на достроковий вихід на пенсію (за Списками № 1 і № 2).

Після цього учасники акції рушили на пікетування до Верховної Ради України.


В руках учасників акції – гасла: «ВИМАГАЄМО ДЛЯ ПРАЦІВНИКІВ МІНІМАЛЬНОЇ ЗАРПЛАТИ 3200!»;  «Європейським цінам – європейську зарплату!»; «Не хочу субсидію, хочу гідну зарплату!»; «Зростає квартплата – має зростати і зарплата!»; «Ні руйнуванню системи стипендіального забезпечення!»; «STOP політиці дешевої рабсили!»; «Працююча людина не повинна бути бідною»; «Мінімальну зарплату на рівень реального прожиткового мінімуму»; «Підвищення мінімальної зарплати – шлях до підвищення пенсій та соціальних виплат!».


На площі Конституції  перед ВР також пройшов мітинг, учасники якого вимагали від депутатів:

  • встановити мінімальну заробітну плату на рівні реального прожиткового мінімуму, розрахованого на базі оновленого «споживчого кошика» – 3200 грн та забезпечити відповідні видатки у Державному бюджеті–2017.
  • знизити ціну на природний газ, тарифи на житлово-комунальні послуги до економічно обґрунтованого рівня з урахуванням платоспроможності громадян, забезпечити прозорість і контроль за ціноутворенням.
  • провести реформу оплати праці,  вилучити  із  законопроекту  № 5130 норми щодо звуження гарантій оплати праці, стипендіального і пенсійного забезпечення та ін.

Мітинг завершився ухваленням Резолюції.


Від Київської обласної ради профспілок участь в акції взяли майже 800 членів профспілок. 











 (голосов: 0)