-->
Київська обласна рада професійних спілок » Новини » Соціальні партнери про об'єднання зусиль в умовах сучасного ринку праці
Соціальні партнери про об'єднання зусиль в умовах сучасного ринку праці

20 січня 2017 року у Київському обласному центрі зайнятості відбулася робоча нарада за участю представників профспілок, роботодавців, служби зайнятості, керівників ринкоутворюючих підприємств регіону, представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, засобів масової інформації.

 

В роботі наради взяв участь та виступив голова Київської обласної ради професійних спілок Валентин Федорович Кононенко.

 

В ході наради було розглянуто тенденції ринку праці регіону, питання щодо визначення пріоритетних напрямів регулювання стану ринку праці та впровадження інноваційних підходів у діяльності служби зайнятості Київської області.


Директор Київського обласного центру зайнятості Денис Дармостук розповів про ситуацію на ринку праці, діяльність Київської обласної служби зайнятості за 2016 рік та плани на майбутнє, реорганізацію та запропоновані зміни в законодавстві.

 

В даний час служба реформується, відбувається припинення діяльності центрів зайнятості як юридичних осіб, з метою утворення філій. Такі зміни сприятимуть підвищенню якості послуг, що надаються Київською обласною службою зайнятості, оскільки працівники таких відокремлених підрозділів ( філій) будуть зосереджені лише на обслуговуванні та наданні якісних послуг шукачам роботи, безробітним та на співпраці із роботодавцями, зазначив Денис Дармостук.


Світлана Квітка, заступник директора Київського обласного центру зайнятості, зосередила увагу на сприянні легалізації зайнятості населення та необхідності створення та функціонування робочих груп по легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення при районних адміністраціях.


Заступник директора департаменту соціального захисту населення Київської ОДА Сергій Мацько, голова Київського обласного об’єднання роботодавців Василь Піддубний, начальник Управління з питань праці Головного Управління Держпраці України у Київській області Валентин Шаботинський, голова Київської обласної ради професійних спілок Валентин Кононенко підняли питання впливу підвищення розміру мінімальної заробітної плати на діяльність підприємств, можливість оптимізації чисельності їх працівників та ймовірність загрози вивільнення працівників.


На моживість покращити ситуацію на ринку праці з використанням дуальної освіти, яка передбачає просторове і часове поєднання за принципом 50 на 50 % навчання у навчальному закладі та стажування на підприємствах звернув увагу Депутат Київської обласної ради, директор ФГ « Тетяна 2011» Василь Цвик.


Зустріч пройшла у формі діалогу, результатом якого стало досягнення порозуміння щодо побудови конструктивної співпраці з соціальними партнерами в сфері вирішення питання зайнятості населення та бачення можливих пропозицій до змін чинного законодавства у сфері зайнятості.

 






 (голосов: 0)