-->
Київська обласна рада професійних спілок » Новини » Навчання профспілкових кадрів та активу
Навчання профспілкових кадрів та активу



24 лютого 2017 року у Київській обласній раді профспілок у рамках дансько-українського навчального проекту відбулося навчання профспілкових кадрів та активу на тему: « Про мотивацію профспілкового членства в діяльності членських організацій та підсумки статистичної звітності за 2016 рік». Модератором заходу виступив голова обласної ради Кононенко Валентин Федорович.


Учасники заходу зацікавлено та детально обговорили чинники мотивації профспілкового членства у сучасних умовах на прикладах обласних організацій профспілок Київщини.

 

Значну увагу учасники дискусії приділили причинам зменшення профспілкового членства в Об’єднанні , а також заходам щодо збереження цілісності та організаційної єдності профспілкових організацій, необхідності солідарної підтримки з профспілковими організаціями під час захисту прав та інтересів членів профспілок.


Голова Київської обласної організації профспілки працівників харчової та переробної промисловості Галина Карнатова навела приклад діяльності первинної профспілкової організації ПАТ « Саливонківський цукровий завод» для її збереження.

 

Голова Київської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Анатолій Цикалюк звернув увагу присутніх на необхідність підвищення відповідальності керівників профспілкових організацій за дотриманням статутних вимог, впровадження нових форм і методів роботи щодо мотивації профспілкового членства, а також розповів про роботу обласної організації профспілки з учнями ПТУ та студентами вишів , які тільки вступають на навчання, для їх залученням до лав профспілок.

 

Голова Київської обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення Володимир Лебедєв, зокрема, наголосив на необхідність широкої інформаційної діяльності, як одного з мотиваційних чинників для залучення працівників, учнів до профспілкового членства.

 

Про конструктивне співробітництво з органами державної влади та місцевого самоврядування, соціальне партнерство з роботодавцями говорила у своєму виступі голова Київської обласної організації профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості Людмила Максименко. Підсумки заходу підвів його модератор , голова облпрофради Кононенко В.Ф.

 

Аналізуючи ситуацію з профспілкового членства в області на прикладі статистичних даних за 2016 рік порівняно з 2015 роком, проаналізувавши причини його зменшення, учасники навчання дійшли висновку,що зміцненню та збільшенню профспілкових рядів Київщини сприятиме широка інформаційна робота, підвищення ефективності в діяльності виборних органів профспілок, вдосконалення та поглиблення розвитку соціального діалогу з органами виконавчої влади, місцевого самоврядування та роботодавцями, ретельна робота з профспілковими кадрами та активом.

 

Відділ організаційної роботи Київської облпрофради

 




 



 

 



 (голосов: 0)