-->
Київська обласна рада професійних спілок » Новини » У центрі уваги – діяльність профспілкової організації
У центрі уваги – діяльність профспілкової організації



У місті Сквира на базі НВК «Сквирський ліцей  ‑ ЗОШ І-ІІ ступенів», відбулося засідання Президії Київської обласної ради профспілок під час якого було розглянуто досвід роботи первинної профспілкової організації управління Пенсійного фонду України у Сквирському районі Київської області по укладенню, виконанню та контролю за виконанням колективного договору. Проводив зібрання голова Київської облпрофради Валентин Кононенко.

У заході взяли участь начальник головного управління Пенсійного фонду України в Київській області Василь Фатхундінов, голова Київського обкому профспілки працівників Пенсійного фонду України Леонід Білоус, начальник Сквирського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Київській області Юлія Поступаленко, керівники району, очільники обласних організацій галузевих профспілок, первинних профорганізацій. Обговорювалися питання соціального партнерства, реалізації соціальних програм колективного договору, мотивації профспілкового членства.

Про особливості роботи первинної профорганізації повідомила голова перинної профорганізації Пенсійного фонду України у Сквирському районі Київської області Анастасія Мялук.

У січні ц.р. на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 21.12.2016 р №988 «Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України», в результаті реорганізації управління Пенсійного фонду України в Сквирському районі та шляхом злиття управлінь Пенсійного фонду у Володарському, Ставищанському, Сквирському та Тетіївському районах внаслідок чого утворилося Сквирське об’єднане управління Пенсійного фонду України. Основним завданням управління Фонду є своєчасне призначення (здійснення перерахунку), виплата пенсій та інших виплат відповідно до законодавства, інформаційно-роз’яснювальна робота. Для ефективного діалогу з населенням систематично проводяться виїзні прийоми, зустрічі в трудових колективах

Сьогодні тут діє первинна профспілкова організація, котра об’єднує 74 членів профспілки, що становить 100% від кількості працюючих в управлінні.

Профком є повноважним представником усіх працівників у колективних переговорах з адміністрацією управління щодо умов працевлаштування, оплати праці, режиму трудового дня, охорони праці, про соціальний розвиток колективу. Керівництво управління завжди підтримує ініціативу профкому.

У зв’язку з утворенням Сквирського об’єднаного управління ПФ 31 березня 2017року було укладено колективний договір, в якому додержані положення Генеральної, Галузевої та територіальної угод. Документ, який було укладено з урахуванням можливостей управління, враховує та забезпечує життєво важливі потреби працівників: збереження робочих місць, гідну заробітну плату та недопущення її заборгованості, збереження здоров’я через безпечні умови праці, розширення соціальних гарантій та визначення конкретного механізму їхньої діяльності.

Щомісячно, без затримок виплачується заробітна плата, проводяться всі відрахування в соціальні фонди, працівники та їхні сім’ї мають можливість оздоровитися в оздоровчих закладах, тим хто цього потребує надається матеріальна допомога (на весілля, при народженні дитини, призову до армії,ювілеїв, на поховання, на лікування, при виході на пенсію).

Колдоговором також передбачено додаткові гарантії та соціально-побутові пільги.

Велика увага приділяється задоволенню соціально-культурних і духовних потреб працюючих і членів їхніх сімей. У трудовому колективі проводяться урочисті заходи до державних і професійних свят, вшанування кращих працівників управління, вітання ювілярів, придбання новорічних подарунків.(у 2016 році на проведення цієї роботи використано 10199,50 грн).

На виконання зобов ’язань колдоговору з метою пропаганди здорового способу життя та розвитку фізичної культури та спорту серед працівників, первинна профорганізація спільно з адміністрацією щорічно бере активну участь в обласних турнірах із більярду, зимових та літніх обласних спартакіада, шахово-шашкових турнірах, як проводить Головне управління Пенсійного фонду України в Київській області.

Голова Київського обкому профспілки працівників Пенсійного Фонду України Леонід Білоус розповів присутнім про взаємодію обкому профспілки з органами представницької та виконавчої влади та первинними профорганізаціями щодо захисту соціально-економічних прав працівників галузі в умовах децентралізації влади.

Учасники виїзного засідання надали високі оцінки діяльності первинної профспілкової організації управління Пенсійного фонду України у Сквирському районі Київської області. За підсумками зібрання підготовлено постанову Київської облпрофради.

Під час зустрічі, члени президії оглянули експозицію музею історії НВК «Сквирський ліцей  ‑ ЗОШ І-ІІ ступенів» і відвідали Храмовий комплекс та Ландшафтний парк у с. Буки.







 (голосов: 0)