-->
Київська обласна рада професійних спілок » Новини » Громадянам України - доступну та якісну медичну допомогу!
Громадянам України - доступну та якісну медичну допомогу!



У Києвї пройшла попереджувальна Всеукраїнська акція протесту Професійної спілки працівників охорони здоров’я України за активної участі представників Київської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я. Із самого ранку вони зібрались біля стели на столичному майдані Незалежності та вирушили багатотисячною колоною до Європейської площі, а далі по вулиці Грушевського до Кабінету міністрів України та Верховної Ради.

 

Колона йшла під гаслами: «Наша професія гідна поваги», «Ми захищаємо свої конституційні права!», «роботу, зарплату, соціальний захист», «громадянам України - доступну та якісну медичну допомогу!», «немає реформ без грошей». Дійшовши до КМУ, колона почала скандувати: «Гройсман!», вимагаючи проведення зустрічі представників профспілок з керівництвом МОЗ і Уряду.

 

Згодом така зустріч відбулась, і за її результатами стало відомо, що вдалося досягти домовленості про погашення до кінця року заборгованості перед працівниками медичної сфери, яка за станом на середину вересня становить 81,7 млн ​​грн. Крім того, для недопущення появи нових заборгованостей МОЗ підготувало розпорядження "Про розподіл резерву медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2017 році". Даний документ буде затверджений на найближчому засіданні Уряду.

 

Основними вимогами акції протесу були: виплата заборгованості по зарплаті, призначення глави МОЗ, проведення реформ швидкої допомоги та медичної сфери в Україні, збільшення обсягу медичної субвенції, встановлення надбавки за престижність праці.

 

- Це наймасштабніший протест медиків за останні роки, – заявила Ольга Богомолець, голова парламентського Комітету з питань охорони здоров’я.

 

Митингувальників прийшли підтримати народні депутати України, члени первинних профспілкових організацій закладів охорони здоров’я, колеги з майже усіх областей України.


Акція пройшла мирно.




 (голосов: 0)