-->
Київська обласна рада професійних спілок » Новини » Інтеграція людей з інвалідністю у життя суспільства є ознакою його цивілізованості
Інтеграція людей з інвалідністю у життя суспільства є ознакою його цивілізованості

30 листопада 2017 року в с.Лютіж Вишгородського району  Київської області за участю голови Київської обласної державної адміністрації Горгана Олександра Любомировича, голови Київської обласної  ради профспілок Кононенка Валентина Федоровича  у Всеукраїнському центрі реабілітації інвалідів  відбулися заходи до Міжнародного дня людей з інвалідністю.

Участь в заходах взяли працівники соціальної сфери області, представники громадських організацій осіб з інвалідністю та учасників бойових дій і внутрішньо переміщених осіб, громадяни з інвалідністю, керівники підприємств.

Виступаючи, голова Київської облдержадміністрації Горган О.Л. підкреслив, що розбудова європейської демократичної України не можлива без інтеграції людей з інвалідністю у життя нашого суспільства, що характеризує рівень його цивілізованості.

Люди з інвалідністю можуть бути і стають повноцінними і високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями і навіть політиками, економістами, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства. 

Голова Київської облпрофради Кононенко В.Ф. у своєму виступі підкреслив, що Міжнародний день інвалідів в усьому світі об’єднує людей з особливими потребами та людей, не байдужих до їх долі. Сила духу, яку вони виявляють у повсякденному житті, їх працелюбність, наполегливість, вміння досягати поставленої мети допомагають їм вести повноцінне життя, незважаючи на багато побутових незручностей.

На сьогодні кількість людей з інвалідністю щороку зростає, і цьому є причини:  халатність посадових осіб, недостатнє    державне фінансування, у т.ч. на охорону праці, прогалини з медичним забезпеченням, реабілітацією, екологічні проблеми, наслідки Чорнобильської катастрофи, довготривала антитерористична операція на Сході України.
  
Обласна рада профспілок, профспілкові організації  разом з роботодавцями докладають немало зусиль для  забезпечення реалізації прав та задоволення потреб інвалідів нарівні з іншими громадянами, поліпшення умов їх життєдіяльності згідно з Конвенцією про права інвалідів, постійно співпрацюють з громадськими організаціями інвалідів, беруть участь та організовуть відповідні заходи, під час який порушуються питання щодо поліпшення соціального захисту громадян, що перебувають у складних життєвих обставинах, аби вони не почувалися обділеними, самотніми, відстороненими від соціуму. 

Ми шануємо благородну працю людей, які за покликом серця  переймаються проблемами співвітчизників з особливими потребами. Адже турбота про них – справа великої державної ваги, і тому потрібно все зробити для  їх повноцінного  життя.

Відзначення Міжнародного дня інвалідів – справедлива шана суспільства  та нагадування всім про обов’язок перед інвалідами, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час.

 





 (голосов: 0)