-->
Київська обласна рада професійних спілок » Новини » Засідання колегії головного управління Пенсійного фонду України у Київській області
Засідання колегії головного управління Пенсійного фонду України у Київській області

16 лютого цього року голова облпрофради В.Ф.Кононенко взяв участь і виступив на засіданні колегії головного управління Пенсійного фонду України у Київській області, яке пройшло на Київщині і було приурочене до 26-річчя від дня заснування Фонду Київщини. Захід відбувся за участі Голови правління Пенсійного фонду України Олексія Зарудного, заступника голови Київської обласної державної адміністрації В’ячеслава Кучера, директора департаменту соціального захисту населення Київської обласної державної адміністрації Ігоря Мещана, депутата Київської обласної ради, голови постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства, дитинства, соціального захисту населення та пенсіонерів Наталії Бігарі, заступника голови Київського обласного об’єднання організацій роботодавців Віктора Вороніна, начальника управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Київській області Валентина Шаботинського, Білоцерківського міського голови Геннадія Дикого, голови Білоцерківської районної державної адміністрації Геннадія Джегура та ректора Білоцерківського національного аграрного університету Анатолія Даниленка.

 

Під час роботи розглядались питання реалізації протягом 2017 року завдань, визначених Стратегією модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року, виконання бюджету головного управління та вимог антикорупційного законодавства, окреслено пріоритети та план роботи Фонду області на 2018 рік. До виступів було запрошено також керівників підпорядкованих управлінь. Основними питаннями обговорень стали дотримання термінів призначення та перерахунку пенсій, виконання вимог щодо перереєстрації майна та внесення даних до Державного реєстру, питання правової роботи та виконання планових завдань.

На обліку в головному управлінні перебуває понад 562 тисячі пенсіонерів. Протягом 2017 року головним управлінням у повному обсязі профінансовано пенсійні виплати на загальну суму майже 14 мільярдів гривень. Порівняно з 2016 роком загальні видатки зросли майже на 2 мільярди гривень.

Після проведених перерахунків, в рамках реалізації пенсійної реформи, середній розмір пенсії по області зріс на 600 гривень і тепер становить 2 501 гривню.

Проблемним питанням, яке протягом року залишається одним із пріоритетних є зростання заборгованості до бюджету Фонду. Минулого року відбулася повна сплата заборгованості Чорнобильської АЕС, а це близько 76 мільйонів гривень. Всього сьогодні по області обліковується ще 131 мільйон гривень боргу, але лише половина належить підприємствам, які ведуть діяльність, так званим економічно-активним.

Головним управлінням продовжується вдосконалення організаційної структури, зміцнення кадрового потенціалу, скорочення адміністративних витрат. Після останньої реорганізації, яка пройшла в 2017 році, штатна чисельність управлінь скоротилась майже на 300 одиниць, однак, якість обслуговування при цьому не погіршилась.

Учасники колегії відмітили позитивний досвід роботи органів Пенсійного фонду Київщини в питаннях реалізації засад пенсійної реформи, наближення пенсійних послуг до населення та організація обслуговування громадян, підтримки позитивного іміджу органів державної влади серед населення.

Кононенко В.Ф. у своєму виступі поінформував учасників колегії про роботу облпрофради, її членських організацій щодо захисту соціально-економічних та трудових прав членів профспілок, наголосивши при цьому, що 2018 рік є ювілейним роком для профспілок Київщини, так як у березні поточного року заплановані урочистості з нагоди 100-річчя Об’єднання.


 (голосов: 0)