-->
Київська обласна рада професійних спілок » Новини » 27 лютого 2018 р. відбулось засідання Київського обласного комітету профспілки працівників АПК
27 лютого 2018 р. відбулось засідання Київського обласного комітету профспілки працівників АПК

Порядком денним заплановано було розгляд чотирьох питань:
- про дообрання членів комітету Київської обласної профспілки працівників агропромислового комплексу;
- про статистичні дані профспілкового членства Київської обласної профспілки працівників АПК за 2017 рік;
- про виконання бюджету Київської обласної профспілки працівників АПК за 2017 рік та затвердження бюджету і кошторису на 2018 рік;
- про затвердження плану роботи Київської обласної профспілки працівників агропромислового комплексу на 2018 рік.

Згідно п.5.3.3., 5.4. Статуту Профспілки працівників АПК України, до складу комітету Київської обласної профспілки працівників АПК увійшли новообрані голови Володарської районної організації профспілки працівників АПК та Таращанської районної профспілки працівників АПК Штика Ольга Василівна та Трукіна Наталія Олександрівна.

Детальний аналіз мотивації профспілкового членства, прогалини в роботі та перспективні напрямки діяльності структурних ланок стало предметним та жвавим обговоренням. Голова Київської обласної профспілки працівників АПК В.М.Хвостіков зазначив: «Враховуючи що ми на порозі звітно-виборчого процесу, маємо визначити ефективні вектори роботи, для досягнення завдань, які ставлять члени профспілки».

Відповідальність, ефективність дій, фінансова дисципліна - таку формулу досягнення успіху визначила для себе одна з найпотужніших членських організацій Профспілки АПК. Серйозну зацікавленість викликало питання обговорення створення первинних профспілкових організацій в ОТГ. Своїм досвідом поділились голови районних комітетів де запущені механізми створення організацій. Голова Броварської районної організації Теплюк Г.М. попередив про «підводні камені» на шляху створення подібних обєднань. Тоцький С.В. (голова Переяслав-Хмельницького районного комітету) тільки починає рухатись в напрямку створення ППО в Дівичківській та Студениківській ОТГ. Більшість членів комітету визнали важливим та перспективним напрямком діяльності районних ланок в плані створення первинок в ОТГ з урахуванням галузевої належності.

Обговорили план підготовки та проведення урочистих заходів Київської обласної ради профспілок з нагоди 100-річчя. Домовились, в найкоротші терміни, визначитися з кандидатурами, для відзначення профспілкових працівників урядовими нагородами, нагородами Київської обласної адміністрації, Київської обласної Ради, Федерації профспілок України, Київської обласної ради профспілок.

Членам комітету була надана інформація «про подання звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації». Зверненням до фіскальних органів слугувало вимоги (на наше переконання, та законодавчі норми -НЕПРАВОМІРНЕ) окремих територіальних відділень щодо подання даного звіту.

В рамках засідання члени комітету долучилися до профспілкового флешмобу і підтримали колег із Грузії, робітників цукрового заводу «Agara Sugar Company» у їх боротьбі за свої права та збереження підприємства.

 






 (голосов: 0)