-->
Київська обласна рада професійних спілок » Новини » Разом захистимо профспілкове майно!
Разом захистимо профспілкове майно!



В єдності наша сила! Геть руки від профспілкового майна! Дати рішучий відсіч рейдерам від влади! Такі заклики пролунали сьогодні під час профспілкового мітингу біля Окружного адміністративного суду м.Києва.

Він відбувся у рамках акції солідарної підтримки Полтавської обласної ради профспілок під час розгляду судом справи про визнання противоправним та скасування розпорядження КМУ від 11.01.2018 № 13-р «Про передачу будівлі профспілок у м.Полтава Генеральній прокуратурі України».

У пікеті взяли участь й представники Київської обласної ради профспілок.

Учасники мітингу висловили рішуче НІ спробам порушення законних прав профспілок та привласнення у різних областях України будинків профспілок, профспілкових навчально-методичних центрів, закладів профоздоровниць, дитячо-юнацьких спортивних шкіл та учбово-спортивних баз, готелів і турбаз, інших об'єктів, що належать профспілкам.

Після відкриття судового засідання згідно з встановленою процедурою на прохання позивача до справи у якості 3-ї особи було залучено прокуратуру Полтавської області, що стало підставою відкласти підготовче засідання суду та призначити наступну дату його проведення на 15 серпня ц.р.

Профспілкові об’єкти, що через механізм прийняття розпоряджень КМУ та Фонд держмайна передаються у розпорядження іншим суб’єктам господарювання або органам державної влади, історично належать профспілкам, - на цьому наголосив Голова ФПУ Григорій Осовий після судового засідання, в якому він брав участь.- Ми абсолютно переконані в тому, що ті об’єкти, які сьогодні відбираються у професійних спілок, належать їм на праві власності, бо вони побудовані на кошти спілчан. Щодо остаточного законодавчого врегулювання майнового статусу профспілок ФПУ працює у контакті з КМУ, з правоохоронними органами, з міжнародними організаціями, Уповноваженим ВР з прав людини, готуються подання до верховного комісару з прав людини Міжнародної організації праці.

- Я переконаний, що верховенство права і сила правди й законності мають бути домінуючими при розгляданні таких справ,- сказав профспілковий лідер.

На завершення акції її учасники прийняли спільну Заяву профспілок.

Отже, боротьба продовжується!

 






 (голосов: 0)