-->
Київська обласна рада професійних спілок » Новини » Спільна нарада з керівництвом Київської обласної ради професійних спілок та Київського обласного об'єднання організацій роботодавців
Спільна нарада з керівництвом Київської обласної ради професійних спілок та Київського обласного об'єднання організацій роботодавців

5 жовтня в приміщенні головного управління Пенсійного фонду України у Київській області відбулась спільна нарада керівництва головного управління з головою Київської обласної ради професійних спілок Валентином Кононенком та заступником голови правління київського обласного об'єднання організацій роботодавців Віктором Вороніним. Захід відбувся в рамках співпраці в напрямку дотримання прав застрахованих осіб.

В ході наради гостям було повідомлено, що за вересень місяць 2018 року до бюджету фонду надійшло 672 млн. грн. надходжень від сплати єдиного соціального внеску за 410 тис. застрахованих осіб по Київській області. У жовтні планується здійснити виплату пенсій та грошового забезпечення 560 тис. пенсіонерам на суму понад 1,5 млрд.грн., тобто забезпеченість надходженнями буде становити 45%.

Заборгованість перед Пенсійним фондом України та тіньовим ринком праці набувають особливої гостроти в контексті дотримання соціальних прав найманих працівників, оскільки період, за який платник боргує Пенсійному фонду, не буде зарахований працівникам при призначенні пенсії, а, можливо, деяких взагалі позбавить права на отримання пенсійний виплат.

05 вересня 2018 року Кабінетом Міністрів України ухвалено розпорядження № 649-р «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення». Цим розпорядженням та рішенням колегії Київської облдержадміністрації від 1 жовтня 2018 року передбачено проведення комплексних заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками. В ході наради було обговорено механізм реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та запобігання «тіньової» зайнятості.

За підсумками наради досягнуто домовленостей щодо проведення спільної інформаційно-роз'яснювальної роботи із суб'єктами господарської діяльності у питанні законодавчих змін щодо детінізації зайнятості, інформування громадськості щодо захисту трудових прав працівників, недопущення порушення законодавства про працю і особливо щодо гарантій виплати мінімальної заробітної плати.

Також вирішено розглянути на засіданнях керівних органів організацій роботодавців питання погашення існуючої заборгованості з обов'язкових платежів до Пенсійного фонду України, забезпечення захисту прав застрахованих осіб на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та зобов'язати керівників підприємств-боржників погасити існуючу заборгованість, не допускати її в подальшому.

Запропонувати керівникам підприємств посилити особисту відповідальність та організувати необхідну роботу в трудових колективах по дотриманню соціальних прав найманих працівників щодо своєчасного зарахування страхового стажу на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Представникам роботодавців та профспілок було ухвалено спільне звернення до організацій роботодавців, профспілок та працівники області щодо детінізації трудових відносин та розміщення його у засобах масової інформації.

 




 (голосов: 0)