-->
Київська обласна рада професійних спілок » Новини » КРУГЛИЙ СТІЛ ДО ДНЯ ГІДНОЇ ПРАЦІ. Говорять учасники. Олексій Початовський - голова Київської обласної організації Профспілки працівників охорони здоров’я
КРУГЛИЙ СТІЛ ДО ДНЯ ГІДНОЇ ПРАЦІ. Говорять учасники. Олексій Початовський - голова Київської обласної організації Профспілки працівників охорони здоров’я

Турбує те, що передбачається державою. Негативно сприймають люди на місцях, коли міністри говорять, що у нас, нібито все гарно і підвищується зарплата медикам і фінансуються центри первинної медичної допомоги, але це не відповідає дійсності.

Профспілка дає розрахунки та звертається до вищих керівників держави, на що, на жаль, не отримує відповідей. А там чітко вказується – галузь охорони здоров’я знаходиться на межі само ліквідування, тому що у Держбюджеті на наступний рік передбачено фінансування лише на рівні 2,7%, хоча законом встановлено 5% від ВВП. (А Всесвітня організації охорони здоров’я рекомендує 10%). І це відбувається на фоні популістських заяв щодо підвищення медикам зарплат на 300%. Ми розуміємо, що може їх і підвищать, але не за рахунок додаткового фінансування, а внаслідок скорочення персоналу. Мінздрав пропонує фінансування медицини за рахунок місцевих бюджетів. А у мене є звернення Київської обласної ради до Міністра Степанова, що в області немає цих коштів.

Тому фінансування потреб медицини у нас недостатнє.

Тому сподіватись на щось більш краще важко. Усі центральні лікарні стоять в умовах карантину. Медики доведені до вітаю. Однак, мені подобається, що у нас останнім часом налагодилась співпраця з Держпрацею. У нас зафіксовано вісім смертельних випадків серед медиків у Київській області. І вони це розкрили і пов’язали саме з ковідом.

 

Більш детальна інформація по круглому столу тут.

 

Київська обласна рада профспілок

 


 (голосов: 0)