-->
Київська обласна рада професійних спілок » Новини » Завжди думати: що можна зробити кращого для людей?
Завжди думати: що можна зробити кращого для людей?

- У Київській обласній раді профспілок я пропарював 40 років.

Але у мене таке враження, що я зовсім нещодавно прийшов до профспілок. До цього я працював на партійній роботі. Але, коли стільки років пропрацював у профспілках, то зрозумів, що на партійну роботу потрібно йти вже після роботи у профспілках. Тому що лише у профспілках можна по-справжньому пізнати трудову людину, а також можна побачити усі суспільні відносини.

Робота у профспілці це – те, що потрібно кожній людині, тому що лише профспілки здатні дійти до кожного працівника і створити такі суспільні відносини, щоб вона відчувала себе гідно. На жаль, сьогодні у ЗМІ  здебільшого не приділяють увагу трудовим династіям: тим професіям, які створюють матеріальні блага, як то кажуть - людям «від станка», зокрема, - слюсарями, хліборобами, токарями, про село і взагалі майже не чутно.

Але ті добрі традиції, коли показували трудові династії, коли діди та отці були іменитими комбайнерами, тваринниками, механізаторами, потрібно повертати. І у цьому також є завдання профспілок.

Я думаю, що на сьогодні у профспілок достатньо повноважень для захисту соціально-економічних прав працівників. Але не все залежить лише від самих профспілок. У нас багато є чудових законів, але вони, на жаль, не виконуються: і роботодавцями, і чиновниками. Ось у чому біда. Але ж потрібно сказати, що і профспілки мають бути більш наполегливими у досягненні своєї мети.

Сьогодні я почув багато теплих слів на свою адресу і дуже схвильований цим. Але скажу відверто, що все це - результат того, що ми з вами багато років свого життя віддали людям.

 

Вручаючи Валентинові Федоровичу Почесну Грамоту Президії ФПУ, заступник Голови ФПУ Євген Драпятий підкреслив:

- Для того, щоб працювати у профспілках, потрібно мати велику любов до людей. Валентин Федорович – людина, яка багато віддала людям, а люди віддають йому. Його помітні риси – конструктивізм і практичність. Не гола теорія, а щоденна робота з єдиною думкою: а що ще можна зробити кращого для людей?

Євген Михайлович побажав ветеранові лишатися у профспілковому строю та щедро передавати свій досвід молодим профспілковцям.

- Молодь у нас хороша, ініціативна, - зазначив Євген Драп’ятий, - але, як казав митрополит Андрей Шептицький, - необхідний симбіоз полягає у мудрості старших і енергії молодого покоління. Виховання працею – це неперевершена цінність, - сказав він на завершення та разом з присутніми подякував Валентинові Федоровичу за його людяність та працьовитість.


 

Київська обласна рада профспілок



 (голосов: 0)