-->
Київська обласна рада професійних спілок » Новини » Звернення Президії Київської облпрофради до Уряду
Звернення Президії Київської облпрофради до Уряду

На переконання профспілок, державна цінова політка в енергетичному секторі має обути узгоджена з політикою у сфері доходів громадян та їх оплати праці. Не можна перекладати на населення не вирішені проблеми економіки та господарювання в країні, які мають розв’язувати урядовці. Питання підняття тарифів до таких величин - це не питання утримання галузі, а засіб збагачення власників інфраструктури енергетичного сектору. Покладання оплати непомірних тарифів на споживача - це неймовірне ускладнення життя переважної більшості населення України. Дивує, що Уряд бере сторону лише задоволення потреб меншості, ігноруючи жалюгідність життя більшості, - наголошується у Зверненні.


Київська облпрофрада наголошує, що в період карантину влада має підтримати бізнес і населення, встановивши мораторій на підвищення будь яких тарифів. Питання їх зміни для населення і промисловості можливо розглядати лише після виходу країни з кризи, відновлення у повному обсязі роботи всіх галузей економіки, стабілізації ситуації на ринку праці, зростання рівня доходів громадян.


Профспілки Київщини вимагають від Уряду зупинення тарифної вакханалії в енергетичній галузі та забезпечення державного регулювання в цій стратегічно важливій сфері.

 

Звернення прийнято Президією Київської обласної ради профспілок 11 січня 2021 року.

За дорученням Президії його підписала Голова Київської обласної ради профспілок Лідія Харченко.

 

Копія документу додається zvernennya-270121.pdf [38,92 Kb] (завантажень: 30)



 (голосов: 0)