-->
Київська обласна рада професійних спілок » Новини » УРЯД ПРОІГНОРУВАВ ПРОПОЗИЦІЇ СПО ПРОФСПІЛОК ДО ЗАКОНОДАВСТВА ПРО ПРАЦЮ
УРЯД ПРОІГНОРУВАВ ПРОПОЗИЦІЇ СПО ПРОФСПІЛОК ДО ЗАКОНОДАВСТВА ПРО ПРАЦЮ

Серед пропозицій СПО профспілок до проекту зокрема були такі:


- зазначити в ньому норму, яка буде кореспондуватися із визначенням поняття «трудові відносини» в редакції:

«Трудовий договір ‑ це угода між працівником і роботодавцем, за якою працівник зобов’язується особисто виконувати роботу в інтересах роботодавця визначену цією угодою, з додержанням законодавства про працю, під керівництвом та контролем роботодавця, а роботодавець обов’язується надати працівникові роботу за цією угодою, своєчасно і в повному обсязі виплачувати заробітну плату і забезпечувати належні, безпечні та здорові умови праці, передбачені законодавством про працю, колективним договором і угодою сторін».

 

- визначити термін, протягом якого роботодавець зобов’язаний до здійснення правонаступництва письмово або в електронній формі поінформувати працівників та їх представників. Профспілки запропонували встановити для такого повідомлення тижневий строк.

 

- додати пункт про те, що укладення цивільно-правових договорів, що фактично регулюють трудові відносини між працівником і роботодавцем, не допускається» та ін.


Слід зазначити, що ФПУ неодноразово  зверталася  до  сторін  соціального  діалогу з комплексними пропозиціями  щодо  консолідації  зусиль  у  боротьбі  з  «тіньовою»  економікою  на шляху  євроінтеграції  України, адже, профспілки вважають, що легалізація заробітної плати має бути головним завданням держави для забезпечення соціальної захищеності працюючого населення, розвитку економіки держави в цілому та декриміналізації суспільства.

 

Київоблпрофрада

 

за повідомленням

Департаменту правового захисту ФПУ


 (голосов: 0)