-->
Київська обласна рада професійних спілок » Новини » Підписано Меморандум про співпрацю у сфері соціального страхування
Підписано Меморандум про співпрацю у сфері соціального страхування

Сторони висловили готовність до здійснення взаємовигідного співробітництва, об’єднання зусиль для досягнення цілей у створенні сприятливих умов для надання допомоги застрахованим громадянам та потерпілим на виробництві.

     Сторони домовилися сприяти одна одній у реалізації повноважень і прав, визначених для них законодавством, зокрема, здійснювати обмін публічною інформацією про використання роботодавцями та застрахованими особами коштів Фонду, про страхові випадки та обґрунтованість виплат матеріального забезпечення, страхових виплат.

    

Також сторони зобов’язались здійснювати обмін інформацією з центральними органами виконавчої  влади, що забезпечують формування державної політики у сферах трудових відносин, соціального захисту населення, реалізації державної податкової політики  та з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

   

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області та Київська обласна рада профспілок   домовилися  про посилення діалогу та співпрацю  у  роз’ясненні застрахованим особам  основних завдань і функцій  Фонду зокрема, шляхом надання консультацій з питань застосування законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування, проведення  з цих питань навчань - тренінгів, семінарів, конференцій, «круглих столів», надання довідок та іншої довідкової інформації.

 

За повідомленням сайту Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування  України у Київській області, у рамках підписання меморандуму Георгій Галиць поспілкувався з керівниками усіх галузевих обкомів профспілок, що входять до складу облпрофради.

Керівник обласного управління соцстраху проінформував профспілкових лідерів Київщини про ситуацію з розслідуванням нещасних випадків та професійних захворювань, зокрема, серед медиків, робота яких пов’язана з виконанням професійних обов’язків в умовах підвищеного ризику зараження. На жаль, на сьогоднішній день до відділень фонду надійшло 1834 повідомлень про гострі професійні захворювання на COVID-19 медпрацівників та 33 – зі смертельним наслідком.

Управління буде регулярно обмінюватися з галузевим обкомом профспілки працівників охорони здоров’я такою інформацією, як і про суми виплат потерпілим та членам їх родин за рахунок коштів Фонду.

Георгій Галиць закликав представників застрахованих осіб у комісіях із соціального страхування підприємств, установ і організацій брати активнішу участь у своєчасному прийнятті рішень щодо подачі відділенням Фонду соцстрахування заяв-розрахунків на виплату коштів за листками непрацездатності своїх працівників, адже це дозволить скоротити терміни виплати лікарняних, а також зменшити кількість порушень, що пов’язані із призначенням матеріального забезпечення за неналежно виданими чи оформленими лікарняними листками.

Керівник обласного управління надав вичерпні відповіді на питання керівників галузевих профспілкових обкомів.

 

 


 

Київська обласна рада профспілок


 (голосов: 1)