-->
Київська обласна рада професійних спілок » Новини » Яготинському маслозаводу виповнилося 65 років
Яготинському маслозаводу виповнилося 65 років

На заводі встановлені ділові, партнерські взаємовідносини профкому з роботодавцем. Злагоджена, професійна робота профкому, належний рівень соціального партнерства сприяє збереженню в колективі здорового морально, психологічного клімату та створенню необхідних умов продуктивної праці.



Профспілковий комітет проводить цілеспрямовану роботу по організаційному та фінансовому зміцненню первинної профспілкової організації, для збереження членства у профспілці.

Значною мотивацією профспілкового членства є робота профкому по соціально-економічному захисту прав найманих працівників.


     За ініціативою профспілкової організації на підприємстві систематично укладається колективний договір, який є нормативно-правовим актом, що регулює відносини між роботодавцем та трудовим колективом.

     Провідне місце в колективному договорі займає розділ «Оплата праці», де чітко окреслені форми і система оплати праці, встановлення працівникам конкретних розмірів тарифних ставок, посадових окладів, премій, винагород, з дотриманням чинного законодавства та Галузевої угоди.

  Профком значну увагу приділяє питанням контролю за додержанням законодавства з охорони праці, забезпечення належних і безпечних умов праці. За участю профкому на підприємстві розробляються та запроваджуються комплексні заходи з охорони праці, проводиться атестація робочих місць.

    В усіх цехах молокозаводу обладнані кімнати відпочинку та приймання їжі

які забезпечені необхідною побутовою технікою.

   Профком проводить роботу по зміцненню здоров’я працівників їх культурному та фізичному розвитку, організації дозвілля, організовує дитяче літне оздоровлення та сімейний відпочинок в с.Кирилівка.

     На підприємстві діє ефективна система, як матеріального заохочення працівників шляхом встановлення доплат, так і морального: нагородження грамотами, врученням пам’ятної адреси, занесення в Книгу пошани, присвоєння звання «Кращий працівник року».


Нагадуємо, що 6 червня в Україні відзначався  День працівників місцевої промисловості, 13 червня - День працівників легкої промисловості.


На сайті КОРПС у рубриці «Потенціал Київщини» ми плануємо й надалі розповідати про роботу підприємств області з різних галузей промисловості, бюджетного сектору та сфери послуг, про їх досягнення та роботу профспілкових організацій.  

Інформацію про діяльність профкомів підприємств, колективно-договірну роботу та співпрацю з роботодавцями для її оприлюднення на сайті КОРПС і поширення через мережу профспілкових ЗМІ та у соцмережах прохання надсилати за адресою інформаційної служби Київоблпрофради:  olkor@fpsu.org.ua

 

 

Київська обласна рада профспілок


 (голосов: 1)