-->
Київська обласна рада професійних спілок » Новини » УМОВИ БЕЗПЕКИ ПРАЦІ НЕ МАЮТЬ ПОГІРШУВАТИСЬ!
УМОВИ БЕЗПЕКИ ПРАЦІ НЕ МАЮТЬ ПОГІРШУВАТИСЬ!

- Ми маємо пересвідчитися що його концептуальні засади чітко базуються на Директивах ЄС, конвенціях МОП, і таким чином, через ці інструменти захист працівників, дійсно підсилюється, - сказав він.

Не менш важливим є й те, щоб законопроект не погіршував  існуючі умови праці та рівень її безпеки. Тому, виходячи з необхідності реформування ринку праці і системи хорони праці, профспілки завжди будуть відстоювати право працівників на гідні та безпечні умови праці, проти будь-яких намагань їх погіршити.


Проте на думку експертів ФПУ, законопроект у запропонованій редакції не відповідає вимогам міжнародного законодавства у сфері охорони праці. Тому Сторона профспілок вчергове його не погодила.

У цьому її підтримали і роботодавці. Вони також  висловили свої зауваження до законопроектк, відмітивши норми, які можуть призвести до значного посилення тиску на бізнес, а також відсутність економічних механізмів заохочення та підтримки роботодавця з метою поліпшення умов праці та модернізації виробництва.


Сторони профспілок і роботодавців відмітили недостатній соціальний діалог та не врахування більшості їхніх зауважень до законопроекту. На суттєві недоліки законопроекту вказали і фахівці Державної регуляторної служби.

У підсумку була підтримана ініціатива СПО об’єднань профспілок щодо необхідності активізації соціального діалогу і подальшого узгодження позицій щодо згаданого законопроекту. До КМУ буде направлено звернення з пропозицію перенесення терміну подання цього законопроекту у вересні цього року щонайменше на півроку.  

 

У нараді взяли участь:

-   від СПО об’єднань профспілок –– Григорій Осовий - Голова СПО об’єднань профспілок - Голова ФПУ, Василь Андреєв - заступник Голови ФПУ – Голова профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України, представники Профспілки працівників атомної енергетики та промисловості України, Профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України, Профспілки працівників нафтової і газової промисловості України, Профспілки працівників охорони здоров’я України, Конфедерації Вільних профспілок України, Профспілка залізничників і транспортних будівельників України та інші фахівці;

-   від СПО роботодавців - Сергій Біленький - заступник Голови СПО роботодавців, заступник Голови Ради Федерації роботодавців України, Голова «Федерації металургів України», Наталія Гостєва - директор Департаменту дерегуляції підприємницької діяльності ФРУ та інші фахівці.

-   від Мінекономіки – Юрій Кузовой - заступник генерального директора - керівник експертної групи директорату розвитку ринку праці та умов оплати праці з групою експертів;

-   від Держпраці Ігор Дегнера – в.о. Голови Державної служби України з питань праці з групою фахівців;

Також у зустрічі приймали участь фахівці Державної регуляторної служби.

 

 

Київська обласна рада профспілок

 за повідомленням:

https://fpsu.org.ua/256-holovna-novyna/20931-pozitsiya-profspilok-prava-pratsivnikiv-v-sferi-bezpeki-pratsi-pogirshuvati-ne-mozhna.html


 (голосов: 0)