-->
Київська обласна рада професійних спілок » Новини » ЕФЕКТИВНО ЗАХИЩАТИ ТРУДОВІ ПРАВА Працівників
ЕФЕКТИВНО ЗАХИЩАТИ ТРУДОВІ ПРАВА Працівників

У ході зустрічі Коцупал Д.В. виступив перед членами робочої наради та ознайомив голів профспілок з напрямами діяльності НСПП у місті Києві та Київській області,  поділився досвідом вирішення колективних трудових спорів (конфліктів), висвітлив можливі засоби захисту трудових прав найманих працівників та навів приклади з досвіду роботи відділення НСПП.

Даніїл Валерійович також відмітив, що інструментарій для досудового вирішення конфліктів у трудовій сфері наявний і дієвий, але служба не наділена «каральними функціями», тому не кожен випадок має логічне завершення.

Окрім цього, Даніїл Коцупал звернув увагу присутніх, що фахівці НСПП супроводжують і надають консультації сторонам на всіх етапах підготовки та власне реєстрації колективного трудового спору (конфлікту) та додав інформацію щодо реєстрації про здійснення оцінки відповідальності критеріям репрезентативності (підтвердження репрезентативності) профспілкових об’єднань.



Під час навчання розглянуто низку порушень трудового законодавства на проблемних підприємствах Київщини, проаналізовано та розроблено покрокову карту спільних дій по ефективному вирішенню конфліктних ситуацій.

На завершення зустрічі сторони домовились опрацювати кейси порушень трудового законодавства вже у практичній площині і на наступному етапі підвести попередні підсумки.

За ініціативою Коцупала Д.В. було висунуто пропозицію щодо створення інформаційних-консультативних центрів у кожному місті Київської області під егідою НСПП та кадровим потенціалом профспілкових представників, яку було підтримано головами галузевих обласних організацій профспілок.

 

 

Київська обласна рада

професійних спілок


 (голосов: 0)