-->
Київська обласна рада професійних спілок » Новини » 7 ЖОВТНЯ - ВСЕУКРАЇНСЬКА АКЦІЯ ПРОТЕСТУ ПРОФСПІЛОК
7 ЖОВТНЯ - ВСЕУКРАЇНСЬКА АКЦІЯ ПРОТЕСТУ ПРОФСПІЛОК

«Ми  неодноразово попереджали владу, що повна лібералізація трудових відносин категорично не сприймається трудящими і обов’язково призведе до масових трудових конфліктів, - сказав Голова ФПУ Г.Осовий. - Тому ми надіслали листи керівництву Верховної Ради України, народним депутатам із застереженням від хибних рішень, зокрема, з ухвалення законопроектів №№ 5371 і 5388, наслідком яких стане дестабілізація трудових колективів, вуличні протести і страйки. У ситуації, що склалася досягнення консенсус ми вбачаємо в актуалізації діяльності Національної тристоронньої ради при Президентові України,- підкреслив профспілковий лідер.


 

Президія Федерації профспілок України дала доручення  керівництву ФПУ:

- Звернутися до Кабінету Міністрів України щодо необхідності: термінового вжиття заходів для фінансової стабілізації системи соціального страхування шляхом внесення змін до Державного бюджету України та виділення необхідних коштів на ліквідацію заборгованості із страхових виплат перед застрахованими особами, перегляду підходів до вирішення проблем на ринку праці

- Ініціювати перед сторонами соціального діалогу – Урядом та роботодавцями підготовку на площадці НТСЕР законопроєктів щодо оновлення трудового законодавства, законодавства у сфері колективно-договірного регулювання трудових відносин, безпеки і гігієни праці, охорони здоров’я та пенсійного страхування.

 

З метою реалізації завдань, визначених Стратегією діяльності ФПУ на 2021–2026 роки «Час дій та якісних змін», затвердженою VIII-м З’їздом ФПУ 25 травня 2021 року, визначено Ключові завдання ФПУ, її членських організацій на реалізацію положень Стратегії на період до кінця 2021 року.

Члени Президії ФПУ також обговорили ряд інших актуальних питань соціально-економічного захисту працівників та профспілкового життя.

 

З усіх розглянутих питань прийняті відповідні рішення.

 

Київоблпрофрада

за повідомленням:

 https://fpsu.org.ua/256-holovna-novyna/21108-prezidiya-fpu-7-zhovtnya-profspilki-vijdut-na-vseukrajinsku-aktsiyu-protestu.html


 (голосов: 0)