-->
Київська обласна рада професійних спілок » Новини » Зустріч представників сторін профспілок і роботодавців НТСЕР
Зустріч представників сторін профспілок і роботодавців НТСЕР

Зокрема зазначалось, що профспілки вже підготували проекти рішень комітетів НТСЕР, спрямовані на виконання вимог учасників профспілкової акції. Також ведеться робота з підготовки робочої зустрічі з Головою Верховної Ради України, де, серед інших, розглядатиметься питання змін до трудового законодавства. Профспілки наполягатимуть на припиненні ухвалення соціально значущих законопроектів у так званому «турборежимі».


Щодо ухвалення Трудового кодексу, йшлося про те, що на зустрічах в Уряді і Парламенті було визнано необхідність його прийняття. У рамках НТСЕР створено робочу групу фахівців з цього питання. Є в цьому процесі зацікавленість міжнародних організацій, які могли б надати свої рекомендації. Також учасники зустрічі обговорили питання, пов’язані з діяльністю Фондів соціального страхування, ухвалення проекту Держбюджету-2022 та ін..


Голова НТСЕР, Голова Об’єднання організацій роботодавців України, президент УСПП Анатолій Кінах наголосив, що від позиції та конструктивної діяльності НТСЕР багато що залежить у вирішенні болючих проблем сьогодення, таких як падіння виробництва, аномально високі ціни на енергоносії, реформування трудових відносин тощо. Він закликав до консолідації позицій профспілок та роботодавців з тих питань, а також зазначив, що між НТСЕР і Верховною Радою України доцільно буде укласти Меморандум про співпрацю з питань законодавчого регулювання економічних, трудових і соціальних відносин.


За підсумками обговорення сформовано операційний план щодо подальшої спільної роботи в рамках тристороннього діалогу. У зустрічі взяли участь координатори сторін у складі НТСЕР. 

 

 

За повідомленням

ОВП ФПУ


 (голосов: 0)